Μητέρα πρόσφερε το μισό της ήπαρ στον γιό της – “Έδωσα για δεύτερη φορά ζωή στο παιδί μου”

Η ιστορία μιας μητέρας που πρόσφερε το μισό της ήπαρ για να σώσει τον γιό της, συγκίνησε τους πάντες, στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος “ΥΠΑΡχω” και ανάμεσά τους οι υπουργοί Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης.

Η κ. Μαρία – Άννα Στεργίου μητέρα του μικρού Γιώργου, πρόσφερε το μισό της ήπαρ προκειμένου να μεταμοσχευθεί στον γιό της.

Σε ηλικία μόλις 30 ημερών ο 7 ετών σήμερα Γιώργος, διαγνώστηκε με «ατρησία χοληφόρων αγγείων» στο ήπαρ. Η μητέρα του δεν το σκέφτηκε ούτε λεπτό. Συναίνεσε αμέσως στην πρόταση που της έκαναν οι γιατροί, να του δώσει μέρος του ήπατός της ώστε το παιδί να καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή.

Σήμερα ο Γιώργος είναι ένα υγιέστατο αγοράκι κα ήταν στο πλάι της μητέρας του στην εκδήλωση.

Όπως ανέφερε μάλιστα η ίδια η μητέρα για τη μεταμόσχευση, «έδωσε για δεύτερη φορά ζωή στο παιδί της».

Η ιστορία του Γιώργου και της μητέρας του έγινε γνωστή μέσα από τις αναρτήσεις στο Facebook, του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και του υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδλακη.

«Ίσως η πιο συγκινητική ιστορία που έχω ακούσει. Η κυρία είναι η μητέρα του μικρού Γιώργου. Ο Γιώργος σε ηλικία 30 ημερών διαγνώστηκε με «ατρησία χοληφόρων αγγείων» στο ήπαρ. Η μητέρα του του έδωσε το μισό της ήπαρ και σήμερα ο Γιώργος είναι ένα υγιές αγοράκι 7 ετών. Ακούστε την αξίζει», ανέφερε σε βίντεο ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης έγραψε:

«30 ημέρες αφού γεννήθηκε, ο 7χρονος σήμερα Γιώργος διαπιστώθηκε ότι είχε πολύ σοβαρό πρόβλημα στο συκώτι του. Η «ατρησία χοληφόρων αγγείων» επέβαλε να γίνει μεταμόσχευση. Η μητέρα του τού έδωσε το μισό της συκώτι και όπως λέει η ίδια, χάρη στην πετυχημένη μεταμόσχευση, «έδωσε για δεύτερη φορά ζωή στο παιδί της». Αχ, αυτές οι μανούλες! Γνώρισα τη μητέρα, το παιδί και την ιστορία, στην εκδήλωση του Συλλόγου «ΗΠΑΡχω» των ηπατομεταμοσχευθέντων. Φοβερά συγκινητικό! Εδώ μιλάμε για τον πυρήνα της ανθρωπιάς και της αγάπης! Εδώ μιλάμε για ήρωες της ζωής! Και το παιδί και η μητέρα και οι γιατροί που έδωσαν και κέρδισαν αυτή τη μάχη.

Εδώ είναι, επίσης, που η Πολιτεία πρέπει να θέτει σωστές προτεραιότητες. Τον Μάρτιο του 2023, η Πολιτεία θέσπισε νέο, σύγχρονο νόμο για τις μεταμοσχεύσεις. Οι μεταμοσχεύσεις πλέον ήπατος καλύπτονται με 85 χιλιάδες ευρώ, αντί για 15 χιλιάδες που ήταν προηγουμένως. Στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων έχουν προχωρήσει 28 προσλήψεις, ενώ παράλληλα προχωρεί κι ο θεσμός των συντονιστών για τις μεταμοσχεύσεις. Και στο Ωνάσειο, από το τέλος του 2024, θα προχωρούν και μεταμοσχεύσεις ήπατος. Εννοείται ότι ως Υπουργείο Οικονομικών έχουμε υποχρέωση να στεκόμαστε με σεβασμό σε αυτές τις μάχες για τη ζωή. Και να δίνουμε την αντίστοιχη προτεραιότητα. Σίγουρα πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά. Τα οφείλουμε σε κάθε Γιώργο, σε κάθε μητέρα και πατέρα και σε όλους τους γιατρούς, που δίνουν αυτές τις σπουδαίες μάχες ζωής!».

Διαβάστε επίσης

ΙΦΕΤ: Τι θα κάνει ο Ά. Γεωργιάδης για να μειωθούν οι δαπάνες

Δακρυοαδενίτιδα: Η διαταραχή των ματιών που χρειάζεται προσοχή

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.