Απώλεια βάρους: 4+1 τροφές που πρέπει να έχετε πάντα στην κουζίνα σας

Η προσπάθεια να τηρήσετε το πρόγραμμα απώλειας βάρους σας μπορεί να είναι πρόκληση, ειδικά αν επικεντρώνεστε σε ποια τρόφιμα «δεν μπορείτε να φάτε» ή «πρέπει να αποφύγετε». Ενώ κάθε στρατηγική απώλειας βάρους μπορεί να έχει τα δικά της εξατομικευμένα σύνολα στόχων και κατευθυντήριων γραμμών, είναι χρήσιμο να επικεντρωθείτε στις τροφές που μπορείτε να απολαύσετε και μπορούν να σας προσφέρουν μια νόστιμη ώθηση σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και πολλά άλλα.

Όσον αφορά την επιλογή των καλύτερων τροφών που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους απώλειας βάρους, ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας είναι να βεβαιωθείτε ότι το ντουλάπι, το ψυγείο και η καταψυξη σας είναι πάντα εφοδιασμένα με μερικά βασικά είδη που μπορείτε να πάρετε όποτε θέλετε. Το να τα έχετε στη διάθεσή σας μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσεις  την επιθυμία να φάτε μια λιχουδιά γεμάτη ζάχαρη και θερμίδες ή να παραγγείλετε.

Απώλεια βάρους: 4+1 τροφές που πρέπει να έχετε πάντα στην κουζίνα σας

Βατόμουρα

Ένα από τα καλύτερα φρούτα που μπορείτε να έχετε πάντα στο ψυγείο σας είναι ένα κουτί με νόστιμα, πλούσια σε αντιοξειδωτικά βατόμουρα.

“Τα βατόμουρα είναι εξαιρετικά υγιεινά, χορταστικά. Είναι χαμηλά σε θερμίδες και περιέχουν άφθονες φυτικές ίνες, ώστε να νιώθετε ικανοποιημένοι”, λέει στο eatthis.com, η Lisa Young, Ph.D., RDN, συγγραφέας του βιβλίου “English Full, Τελικά Slim: 30 Days to”. «Μπορείτε να τα απολαύσετε σκέτα, να τα προσθέσετε στο γιαούρτι, να τα καταψύξετε και να τα απολαύσετε ως λιχουδιά ».

Βρώμη ή πλιγούρι

Το να έχετε ένα κουτί βρώμης στο ντουλάπι σας μπορεί να σας βοηθήσει τα πρωινά που χρειάζεστε μια ώθηση σε φυτικές ίνες, ειδικά επειδή η αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών έχει συσχετιστεί με μεγαλύτερη απώλεια βάρους.

“Το πλιγούρι  είναι μια υγιεινή και χορταστική επιλογή πρωινού και χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά για να το φτιάξετε. Η βρώμη περιέχει φυτικές ίνες, οι οποίες θα σας κρατήσουν χορτάτους”, λέει η Young. «Μπορείτε να ρίξετε διάφορα φρούτα, να προσθέσετε γάλα ή νερό και να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή σπόρους».

Καρύδια

Τα καρύδια είναι μια απίστευτα χορταστική τροφή, χάρη στον συνδυασμό τους από πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και υγιή λίπη. Η συμπερίληψη χορταστικών τροφών στη διατροφή σας μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει τους ανθρώπους να τρώνε λιγότερο και τελικά να χάσουν βάρος”, λέει η Lauren Manaker, MS, RDN.

Στην πραγματικότητα, τα καρύδια είναι γνωστό ότι έχουν απίστευτα υψηλές συγκεντρώσεις ωμέγα-3 λιπαρών οξέων – τα οποία όχι μόνο συνδέονται με την απώλεια βάρους, αλλά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς όταν χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο για ανθυγιεινά λίπη.

Κατεψυγμένα λαχανικά

Τα κατεψυγμένα λαχανικά είναι ένα εξαιρετικό τρόφιμο που μπορείτε να προμηθευτείτε γιατί δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι σύντομα θα χαλάσουν.

«Αν και μου αρέσουν τα φρέσκα λαχανικά, αν ταξιδεύετε, είστε απασχολημένοι ή δεν έχετε πολύ χρόνο για ψώνια, μπορείτε πάντα να βγάλετε τη σακούλα με τα κατεψυγμένα λαχανικά και να τα προσθέσετε στο μεσημεριανό, το δείπνο ή το σνακ σας», λέει η Young. .

Μπορείτε να διαλέξετε το αγαπημένο σας ατομικό λαχανικό ή να προσθέσετε λίγη ποικιλία στο πιάτο σας αγοράζοντας μια σακούλα με διάφορα λαχανικά. Είτε έτσι είτε αλλιώς, όλα τα λαχανικά είναι εξαιρετικά για απώλεια βάρους, επειδή, σύμφωνα με την Young, είναι «χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά».

Σολομός

Είτε κατεψυγμένος είτε φρέσκος, τα οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με τον σολομό μπορεί να αποδειχθούν πλεονεκτήματα για τη διατροφή σας.

“Ο σολομός είναι γεμάτος με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία συνδέονται με την προαγωγή του κορεσμού και την απώλεια βάρους. Αυτό το ψάρι περιέχει πρωτεΐνη, η οποία προσφέρει επίσης έναν παράγοντα κορεσμού”, λέει η Manaker. «Η συμπερίληψη σολομού ή άλλων λιπαρών ψαριών στη διατροφή σας δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος όταν αποτελεί μέρος μιας συνολικής ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής».

Διαβάστε επίσης 

Οι αθώες τροφές με την κρυφή ζάχαρη που μας φορτώνουν θερμίδες

Βιταμίνη D: Σε ποιες τροφές θα την βρείτε για να αυξήσετε την ημερήσια πρόσληψη

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.