Τα καλύτερα σνακ για απώλεια βάρους χωρίς δίαιτα

Αν ενσωματώσετε στην καθημερινή ή εβδομαδιαία διατροφή κάποια σνακ θα έχετε απώλεια βάρους χωρίς δίαιτα, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν διαιτολόγοι.

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος δεν σημαίνει ότι πρέπει είστε αυστηρός με τον εαυτό σας, και να στερείστε κάποιες μικρές εμπνευσμένες απολαύσεις. Αντίθετα, υπάρχει τρόπος να χάσετε βάρος και να βελτιώσετε τη γενική σας υγεία χωρίς να κόψετε κανένα από τα αγαπημένα σας γεύματα και σνακ, σύμφωνα με το eatthis.com .

Απώλεια βάρους χωρίς δίαιτα – Προγραμματίστε εκ των προτέρων για υγιεινά σνακ

Στην πραγματικότητα, κανένα φαγητό δεν είναι εκτός ορίων — και αυτά χωρίς τα οποία απλά δεν μπορείτε να ζήσετε λαμβάνονται σκόπιμα! Υπάρχει τρόπος για να ακολουθείτε πιο υγιεινές συνήθειες κάθε μέρα. Π.χ. εάν τρώτε λαχανικά, ασκηθείτε λίγο παραπάνω ή πίνετε πιο πολύ νερό, μπορείτε να αφαιρέσετε πόντους από τα επίμαχα σημεία.

Επιπλέον, ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι το να καταναλώσετε ένα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, σνακ ολικής άλεσης, το οποίο είναι υψηλότερο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε στον δρόμο για απώλεια βάρους, ενισχύοντας τον κορεσμό. Μην ξεχνάτε ότι τα σνακ ενισχύουν την καθημερινή διατροφή με πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία.

Δείτε τα καλύτερα σνακ για απώλεια βάρους χωρίς δίαιτα

Ποπ κορν

Με σχεδόν 4 γραμμάρια φυτικών ινών ανά μερίδα 3 φλιτζανιών , δεν είναι περίεργο που το ποπ κορν είναι ένα εξαιρετικό σνακ για απώλεια βάρους. Μια μελέτη του Nutrition Journal διαπίστωσε ότι όταν οι συμμετέχοντες έτρωγαν ποπ κορν ως σνακ, ανέφεραν ότι ένιωθαν λιγότερο πεινασμένοι, πιο ικανοποιημένοι και έτρωγαν λιγότερες θερμίδες αργότερα μέσα στην ημέρα σε σύγκριση με την κατανάλωση πατατών.

Σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο

Μπορεί να είναι έχει αρκετές θερμίδες και λιπαρά, αλλά το αβοκάντο είναι πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά που προάγουν την υγεία και έχουν συνδεθεί με την απώλεια βάρους. Όταν οι γυναίκες σε μια μελέτη Journal of Nutrition έτρωγαν ένα αβοκάντο κατά τη διάρκεια ενός γεύματος την ημέρα για 12 εβδομάδες, εμφάνισαν μείωση στο σπλαχνικό κοιλιακό λίπος: το λίπος που είναι δύσκολο να φύγει και το οποίο σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο προβλημάτων υγείας.

Το αβοκάντο συμπληρώνει τέλεια το άπαχο κοτόπουλο. Για επιπλέον γεύση, προσθέστε καλαμπόκι και για περισσότερη πρωτεΐνη, προσθέστε βραστά αυγά. Για ντρέσινγκ, συνδυάστε γιαούρτι χωρίς λιπαρά με χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ένα βότανο της επιλογής σας—άνηθο, κόλιαντρο ή μαϊντανό.

Ρεβύθια ψητά

Ανάψτε το φούρνο, γιατί το ψήσιμο μιας μερίδας ρεβίθια θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας για απώλεια βάρους το 2022! Σε μια μελέτη , οι άνθρωποι που έτρωγαν φασόλια και όσπρια τέσσερις φορές την εβδομάδα έχασαν 2,5 περισσότερα κιλά σε διάστημα οκτώ εβδομάδων από τους συνομηλίκους τους που δεν έτρωγαν όσπρια.

Μήλο

Ένα μήλο την ημέρα μπορεί να κρατήσει τον γιατρό μακριά και να αποτρέψει την αύξηση βάρους. Αυτά τα φρούτα είναι χαμηλά σε θερμίδες και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό (που τα κάνει αρκετά χορταστικά). Αποτελούν κύρια πηγή μικροθρεπτικών συστατικών, χορταστικών διαιτητικών ινών και αντιοξειδωτικών πολυφαινολών που μπορεί να έχουν αποτελέσματα κατά της παχυσαρκίας. Μελέτες δείχνουν ότι τρώγοντας ένα μήλο την ημέρα για 4 έως 12 εβδομάδες, έχετε μεγαλύτερη πιθανότητα απώλειας βάρους.

Βραστό αυγό

Μην περιορίζετε τα αυγά στο πρωινό εάν θέλετε να χάσετε βάρος και να νιώθετε ικανοποιημένοι όλη την ημέρα. Τα βραστά αυγά είναι μια πλούσια σε πρωτεΐνες προσθήκη στο πρόγραμμα απώλειας βάρους σας. Κάθε αυγό περιέχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Τυρί κότατζ χωρίς λιπαρά

Για απώλεια βάρους, σκεφτείτε να τρώτε τυρί cottage ως σνακ πριν τον ύπνο. Ερευνητές του Florida State University ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση 30 γραμμαρίων πρωτεΐνης από τυρί cottage περίπου 30 λεπτά πριν τον ύπνο φάνηκε να έχει θετική επίδραση στην ποιότητα των μυών, το μεταβολισμό και τη γενική υγεία.

Γιαούρτι χωρίς λιπαρά

Το χωρίς λιπαρά γιαούρτι είναι ένα από τα πιο βολικά σνακ απώλειας βάρους που μπορείτε να έχετε. Μια ανασκόπηση 22 μελετών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση γιαουρτιού σχετίζεται με χαμηλότερο σωματικό λίπος, μικρότερη αύξηση βάρους και μικρότερη περιφέρεια μέσης. Επειδή θα χρειαστεί να αποφύγετε το γιαούρτι με πρόσθετα σάκχαρα προσθέστε τα αγαπημένα σας φρούτα, π.χ. φράουλες, βατόμουρα ή σμέουρα.

Καρότα, σέλινο, αγγούρι, κόκκινες πιπεριές

Τα μη αμυλούχα λαχανικά όπως τα καρότα, το σέλινο, το αγγούρι και οι πιπεριές μπορείτε να τα τσιμπολογάτε όσο θέλετε!

Τα λαχανικά όπως τα καρότα, οι κόκκινες πιπεριές και το σέλινο είναι πλούσια σε νερό και χαμηλά σε θερμίδες. Επιπλέον, όλα περιέχουν φυτικές ίνες που τονώνουν τον κορεσμό. Για παράδειγμα, όταν οι συμμετέχοντες σε μια μελέτη της European Journal of Clinical Nutrition κλήθηκαν να διπλασιάσουν την πρόσληψη λαχανικών, έχασαν έως και 14 κιλά κατά τη διάρκεια ενός έτους!

Αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα σνακ απώλειας βάρους που μπορείτε να απολαύσετε όλο το χρόνο και να πετύχετε τους στόχους σας για απώλεια βάρους.

Διαβάστε επίσης

Γ.Γ. ΟΕΝΓΕ: Ανησυχία για μεγάλη αύξηση διασωληνώσεων και θανάτων τις επόμενες μέρες

Γιούζου: Η υπερτροφή που λατρεύουν οι σεφ

Φάγατε πολύ στις γιορτές; 8 tips για να χάσετε βάρος και να ξεφουσκώσετε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.