Μεταβολισμός: Οι διατροφολόγοι αποκαλύπτουν όλα τα μυστικά, για να πάρει «φωτιά»

Όσο πιο γρήγορα τρέχει ο μεταβολισμός, τόσο περισσότερες θερμίδες καις. Γι’ αυτό και η βελτιστοποίηση του, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να διασφαλίσετε την υγιή απώλεια βάρους.

Αν και υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους επιτυγχάνετε η αύξηση του,  ο πιο αποτελεσματικός, είναι μέσω της διατροφής.

Αύξηση μεταβολισμού 

Μέσω της κατανάλωσης τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες, πλούσιες σε φυτικές ίνες, αυξάνεται το δυναμικό καύσης λίπους του σώματός.

Οι διατροφολόγοι, Τρίστα Μπεστ και Λίζα Ρίτσαρντς, αποκαλύπτουν όλα τα μυστικά, για να πάρει «φωτιά» ο μεταβολισμός.

Αβοκάντο

Φορτωμένο με υγιή λίπη, το αβοκάντο είναι επίσης ένα ινώδες φρούτο που μπορεί να ανεβάσει τη διατροφή και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του μεταβολισμού.

«Ο συνδυασμός φυτικών ινών και υγιεινών λιπών μπορεί να είναι ωφέλιμος για το μεταβολισμό μειώνοντας την ποσότητα της φλεγμονής στο σώμα, επιτρέποντάς του να απελευθερώνει το περιττό βάρος πιο εύκολα», εξηγεί η Μπεστ.

Σπόροι Chia

Οι σπόροι chia ρίχνονται εύκολα σε κάθε δεδομένο smoothie για γρήγορη ενίσχυση των θρεπτικών συστατικών. Είναι γεμάτοι με φυτικές ίνες που βελτιώνουν την πέψη και  χορταίνουν.

Ενισχύουν δραστικά την περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες ενός τροφίμου παρέχοντας 10 γραμμάρια φυτικών ινών ανά μερίδα.

Μήλα

Τα μήλα είναι ένα από τα καλύτερα φρούτα για αύξηση πρόσληψης φυτικών ινών και  χαμηλά σε θερμίδες.

«Ένα μήλο περιέχει περίπου 4 γραμμάρια φυτικών ινών που μπορούν να ενισχύσουν το μεταβολισμό και να αποτρέψουν την υπερκατανάλωση τροφής κρατώντας σας χορτάτους», σημειώνει η Ρίτσαρντς.

Τροφές ολικής αλέσεως

Οι υδατάνθρακες ολικής αλέσεως, όπως η βρώμη και τα δημητριακά, μπορούν πραγματικά να ωφελήσουν πολύ το σώμα στην τόνωση της καύσης λίπους.

«Τα τρόφιμα ολικής αλέσεως είναι εκείνα που δεν έχουν υποβληθεί σε διαδικασία εξευγενισμού ή εμπλουτισμού, όπου οι βιταμίνες, τα μέταλλα και οι φυτικές ίνες έχουν αφαιρεθεί και επανεισαχθεί σε συνθετική ικανότητα».

«Περιέχουν μια πυκνή ποσότητα φυτικών ινών και βοηθούν στην απομάκρυνση των αποβλήτων από το σώμα και στην επιτάχυνση του μεταβολισμού.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών για την προώθηση της υγιούς απώλειας βάρους.

«Αυτό το δημοφιλές λαχανικό περιέχει περίπου 5 γραμμάρια φυτικών ινών ανά φλιτζάνι και ενισχύει το μεταβολισμό βελτιώνοντας την υγεία του εντέρου και παρέχοντας κορεσμό».

«Το μπρόκολο να είναι η πηγή φυτικών ινών σας 3 ή 4 φορές την εβδομάδα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την υγεία και τον μεταβολισμό ».

Πηγή: shefinds.com

Διαβάστε επίσης 

Άσχημη μυρωδιά στις πετσέτες – Ο αποκρουστικός λόγος που μυρίζουν μούχλα

Ήπιατε ληγμένο καφέ – Τι μπορεί να πάθετε και tips για να είναι πάντα φρέσκος και μυρωδάτος

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.