Άσχημη μυρωδιά στις πετσέτες – Ο αποκρουστικός λόγος που μυρίζουν μούχλα

Σε όλους έχει τύχει να αισθανθούν μία άσχημη μυρωδιά στις πετσέτες τους. Ακόμα και στις πετσέτες που είναι πλυμένες και έχουν στεγνώσει.

Η αποκρουστική οσμή είναι η μυρωδιά της αναπαραγωγής βακτηρίων!

Οι πετσέτες είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να διατηρούνται καθαρά και στεγνά. Οι υγρές πετσέτες είναι ευάλωτες στην ανάπτυξη βακτηρίων, η οποία προκαλεί αυτή την άσχημη μυρωδιά “μούχλας” ή μία ξινή οσμή.

Σύμφωνα με τον Steve Boorstein, συν-συγγραφέα του The Clothing Doctor’s 99 Secrets of Cleaning and Clothing Care, μπορείτε να καθυστερήσετε την ανάπτυξη των βακτηρίων με μια ολιστική προσέγγιση στο πρόβλημα.

Με αυτά τα πέντε βήματα θα διατηρήσετε καθαρές και φρέσκες τις πετσέτες σας και θα διώξετε την άσχημη μυρωδιά:

1. Όταν κάνετε μπάνιο να επιμένετε στις περιοχές που ιδρώνουν, όπως τα πόδια, τις μασχάλες και τη βουβωνική χώρα. «Η καλή υγιεινή στο ντους είναι κρίσιμη», λέει ο Boorstein. «Μερικοί άνθρωποι -συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων παιδιών- δεν πλένονται καλά όταν κάνουν μπάνιο. Οποιαδήποτε βακτήρια από τον ιδρώτα και τα έλαια σώματος που δεν ξεπλένονται, μεταφέρονται στην πετσέτα σας».

2. Πάντα να κρεμάτε την πετσέτα μετά τη χρήση της με τέτοιο τρόπο που να αερίζετε. Μην πετάτε τσαλακωμένη μια υγρή πετσέτα – είτε έχει χρησιμοποιηθεί στην κουζίνα είτε στο μπάνιο – στο πάτωμα ή σε μία επιφάνεια για να στεγνώσει. Η συσσώρευση βακτηρίων επιδεινώνεται όταν μια υγρή πετσέτα δεν στεγνώνει εντελώς μεταξύ των χρήσεων.

3. Βεβαιωθείτε ότι το ίδιο το πλυντήριό σας είναι καθαρό. «Οι άνθρωποι αποβάλλουν περίπου 1 δισεκατομμύριο νεκρά κύτταρα του δέρματος κάθε μέρα, πολλά από τα οποία καταλήγουν στα ρούχα, τις πετσέτες και το πλυντήριο ρούχων σας», λέει ο Boorstein. «Μπορείτε να βάλετε λίγη χλωρίνη, το πολύ 1/4 του φλιτζανιού και να κάνετε ένα γύρο πλύσης στο άδειο από ρούχα πλυντήριο για να απολυμάνετε το εσωτερικό του».

4. Πραγματοποιήστε έναν βαρύ καθαρισμό στις πετσέτες σας. Χρησιμοποιήστε ένα κανονικό απορρυπαντικό και ένα ενισχυτικό. Αφαιρέστε τα γρήγορα από το ζεστό περιβάλλον του πλυντηρίου, διαφορετικά τα βακτήρια θα αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται μέσα σε μία έως δύο ώρες. Και φροντίστε να στεγνώσετε εντελώς τις πετσέτες.

Εάν μια πετσέτα συνεχίζει να μυρίζει, σημαίνει ότι βακτήρια υπάρχουν ακόμα στο μηχάνημά σας ή στην πετσέτα σας. Λειτουργήστε ξανά το πλυντήριο ή πλύνετε την πετσέτα για δεύτερη φορά για να αφαιρέσετε τα επίμονα βακτήρια.

5. Πλένετε συχνά τις πετσέτες σας. Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα μπάνιου το πολύ μέχρι τρεις φορές για το μπάνιο σας.

Πηγή: realsimple.com

Διαβάστε επίσης

Ήπιατε ληγμένο καφέ – Τι μπορεί να πάθετε και tips για να είναι πάντα φρέσκος και μυρωδάτος

Από το πιο υγιεινό στο πιο ανθυγιεινό τρόφιμο – Δείτε τη λίστα και τη βαθμολογία του Πανεπιστημίου Tufts

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.