Αυτά είναι τα τρόφιμα που δεν πρέπει να πλένουμε πριν από το μαγείρεμα

Αυτό που όλοι γνωρίζουμε είναι ότι πρέπει να πλένουμε τα τρόφιμα πριν τα καταναλώσουμε. Ιδίως φρούτα και λαχανικά. Παρ’ όλα αυτά, το πλύσιμο μερικών τροφίμων οδηγεί στην εξάπλωση βακτηρίων και σε πολλές άλλες αρνητικές συνέπειες. Ο Eric Sieden, διευθυντής του διαιτολογικού τμήματος στο Glen Cove, Plainview, and Syosset Hospitals στη Νέα Υόρκη υποδεικνύει τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε καθημερινά, ώστε να τα αποφύγουμε από εδώ και στο εξής.

Τρόφιμα που δεν πρέπει να πλένουμε ποτέ

1. Αυγά

O κόσμος πιστεύει ότι η αντίθετη διαδικασία είναι η σωστή. Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν είναι ότι μια ειδική ουσία τοποθετείται συχνά στην επιφάνεια των αυγών για να τα προστατεύει από τη μόλυνση από τα βακτήρια. Το νερό «ακυρώνει» αυτή την προστασία, επομένως δεν πρέπει να τα πλένουμε.

2. Κοτόπουλο

Τα βακτήρια στο φρέσκο κοτόπουλο είναι πολύ επικίνδυνα για την υγεία μας. Το πιο γνωστό απ’ όλα είναι η σαλμονέλα. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το πλύσιμο του κοτόπουλου πριν από το μαγείρεμα βοηθά στην επίλυση αυτού του προβλήματος, αλλά αυτό δεν ισχύει. Όταν πλένετε το κοτόπουλο, το νερό που χρησιμοποιείτε, βοηθά τα βακτήρια να εξαπλωθούν στα χέρια σας και στο νεροχύτη της κουζίνας. Εάν αρχίσετε να το μαγειρεύετε αμέσως, όλα τα βακτήρια θα καταστραφούν. Σύμφωνα με τους καλύτερους σεφ παγκοσμίως, είναι προτιμότερο να βράζετε το κοτόπουλο δύο φορές: μετά την πρώτη βράση, θα πρέπει να αλλάξετε το νερό και να συνεχίσετε.

3. Κρέας

Ακριβώς όπως το κοτόπουλο, δεν πρέπει να πλένετε ούτε το ωμό κρέας (βοδινό, χοιρινό, μοσχάρι, αρνί) επειδή το πλύσιμο βοηθά την εξάπλωση των βακτηρίων. Ένας καλός τρόπος για να απαλλαγείτε από τα βακτήρια είναι να μαγειρέψετε το κρέας σε υψηλή θερμοκρασία. Συμβουλή: Πριν από το μαγείρεμα χρησιμοποιήστε μια πετσέτα για να απορροφήσει τα υγρά από την επιφάνεια του κρέατος. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε σαπούνι και ζεστό νερό για να πλύνετε τα χέρια σας.

4. Μακαρόνια

Αναρωτιέστε κι εσείς αν υπάρχει κάποιος που πλένει τα μακαρόνια πριν τα μαγειρέψει; Πολλοί διάσημοι σεφ υποστηρίζουν ότι το πλύσιμο των ζυμαρικών θα πρέπει να θεωρείται «παράνομο» επειδή το νερό αφαιρεί το άμυλο, που βοηθά στην πιο αποτελεσματική απορρόφηση της σάλτσας! Μπορείτε να πλύνετε τα ζυμαρικά μόνο μετά το μαγείρεμα σε περίπτωση που θέλετε να τα σερβίρετε με σάλτσα.

5. Μανιτάρια

Δεν πρέπει να αφήνετε τα μανιτάρια κάτω από το νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα, επειδή το απορροφούν πολύ εύκολα. Είναι καλύτερο να τα ξεπλύνετε γρήγορα και να τα σκουπίσετε απαλά με μια πετσέτα. Θα πρέπει να το κάνετε μόνο πριν από το μαγείρεμα. Διαφορετικά, θα χαλάσουν και θα χάσουν την ελαστικότητά τους.

Διαβάστε επίσης

ΕΜΑ: Η μετάλλαξη Mu δεν επικρατεί της Δέλτα- Υψηλή η προστασία των εμβολίων

Μονοδοσικό εμβόλιο για τρίτη δόση κορονοϊού και γρίπη, ετοιμάζει η Moderna

Φαγούρα στα μάτια; Tips για άμεση ανακούφιση

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.