Φαγούρα στα μάτια; Tips για άμεση ανακούφιση

Η φαγούρα στα μάτια που συχνά συνοδεύεται από ερυθρότητα είναι μια συνηθισμένη κατάσταση των ματιών που συνήθως δεν προκαλεί ανησυχία.

Σύμφωνα με τον dr Gary Heiting, OD – Contributor, η εποχική αλλεργία επηρεάζει περίπου το 30% των ενηλίκων και το 40% των παιδιών. Εκτός από το μπούκωμα, το φτέρνισμα και ρινική καταρροή, τα περισσότερα από τα άτομα με εποχική αλλεργία αντιμετωπίζουν επίσης φαγούρα στα μάτια, δακρύρροια, κόκκινα μάτια και πρησμένα βλέφαρα.

Και σε ορισμένες περιπτώσεις, η αλλεργία στα μάτια μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο στην επιπεφυκίτιδα (αλλεργική επιπεφυκίτιδα) και σε άλλες μολύνσεις των ματιών.

Γνωρίζοντας την αιτία της φαγούρας στα μάτια σας μπορείτε να βρείτε τη σωστή θεραπεία και να ανακουφιστείτε.

Ανακουφιστείτε από τη φαγούρα στα μάτια

Εάν έχετε φαγούρα στα μάτια την ίδια εποχή κάθε χρόνο, μπορεί να έχετε εποχιακή αλλεργία σε κάτι που ανθίζει και απελευθερώνει γύρη σε συγκεκριμένες περιόδους του χρόνου. Ένας τρόπος για να διαπιστώσετε εάν αντιμετωπίζετε αλλεργία, σε αντίθεση με λοίμωξη των ματιών, είναι ότι θα έχετε και άλλες αλλεργικές αντιδράσεις, όπως φτέρνισμα και ρινική συμφόρηση.

Τα αλλεργικά συμπτώματα ενεργοποιούνται από την ισταμίνη, μια ουσία που απελευθερώνεται από τα κύτταρα για την άμυνα έναντι των αλλεργιογόνων. Η ισταμίνη προκαλεί φλεγμονώδη αντίδραση και φαγούρα στα μάτια.

Αντιμετώπιση

Για να μειώσετε την φαγούρα, την δακρύρροια και το κοκκίνισμα μπορείτε να δοκιμάσετε τα ακόλουθα:

  • Αποφυγή αλλεργιογόνων: Η καλύτερη προσέγγιση για τον έλεγχο των συμπτωμάτων της αλλεργίας είναι να κάνετε ό,τι μπορείτε για να περιορίσετε την έκθεσή σας στα αλλεργιογόνα που έχετε καταλάβει ότι σας επηρεάζουν.Όταν είστε σε εσωτερικούς χώρους να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν περισσότερο το κλιματιστικό σε λειτουργία που φιλτράρει τον αέρα. Όταν βγαίνετε έξω, να φοράτε γυαλιά ηλίου που “κλείνουν” καλά γύρω από τα μάτια και τα προστατεύουν τη γύρη και την σκόνη.
  • Βγάλτε τους φακούς επαφής: Επειδή η επιφάνεια των φακών επαφής μπορεί να προσελκύσει και να συσσωρεύσει αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα, προσπαθήστε να μην τους φοράτε πολλές ώρες και να κυκλοφορείτε κυρίως με τα γυαλιά σας.
  • Οφθαλμικές σταγόνες: Επειδή η αλλεργία στα μάτια είναι τόσο κοινή, υπάρχει μια σειρά από διάφορες μη-συνταγογραφούμενες οφθαλμικές σταγόνες, που είναι σχεδιασμένες για να σας ανακουφίζουν από την φαγούρα, την ερυθρότητα και τα υγρά μάτια που προκαλούνται από αλλεργίες.

Επισκεφθείτε οφθαλμίατρο

Ο μόνος τρόπος για να μάθετε με βεβαιότητα εάν έχετε αλλεργίες στα μάτια αλλά και τι προκαλεί την φαγούρα και να λάβετε τις καλύτερες συμβουλές θεραπείας, είναι να δείτε έναν οφθαλμίατρο για μια ολοκληρωμένη οφθαλμολογική εξέταση.

Πηγή: allaboutvision.com

Διαβάστε επίσης

Που απαγορεύεται η είσοδος σε ανεμβολίαστους από Δευτέρα 13/9

Σε πρώτο πρόσωπο: Η φροντίδα ατόμου με άνοια

Μετάλλαξη Δέλτα – Ξεγελά τα αντισώματα όσων έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει από κορονοϊό

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.