Κ.Μητσοτάκης: Ο εμβολιασμός αποτελεί ατομική πράξη υπευθυνότητας

Τα εμβόλια είναι η τελική απάντηση στην πανδημία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha υπογραμμίζοντας πως βρισκόμαστε στο τέλος της περιπέτειας. Ανέφερε δε, ότι το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο εμβόλιο και ο εμβολιασμός αποτελεί ατομική πράξη υπευθυνότητας.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» είναι εξαιρετικά καλά οργανωμένη και πρωτοποριακή για τα δεδομένα του ελληνικού κράτους. «Είναι μια μεγάλη επιτυχία για τη χώρα», τόνισε και είπε ότι «μπορούμε να κάνουμε γρήγορα τα εμβόλια που έχουμε στη διάθεσή μας», σημειώνοντας πως από το Μάιο και τον Ιούνιο δεν θα υπάρχει πρόβλημα επάρκειας εμβολίων.

Έκκληση για εμβολιασμό 

Ο πρωθυπουργός κάλεσε εκ νέου τους ηλικιωμένους που δεν έχουν εμβολιαστεί να πάνε να εμβολιαστούν. «Είναι ένα δράμα, μια τραγωδία. Να μπορείς να αποφύγεις αρρώστια που μπορεί να σε σκοτώσει και να μην το κάνεις για διάφορους λόγους. Τα εμβόλια είναι και ασφαλή και αποτελεσματικά», υπογράμμισε.

Η τάση τις τελευταίες 10 ημέρες είναι θετική γιατί μειώνεται ο δείκτης θετικότητας. «Κάθε εβδομάδα χτίζουμε τείχος ανοσίας».

Επανέλαβε  τέλος, την άποψη ότι πρέπει «από Σεπτέμβριο-Οκτώβριο να ανοίξει η συζήτηση μεταξύ των κομμάτων, για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων πρώτης γραμμής, ιδίως στους υγειονομικούς». Επεσήμανε ωστόσο ότι ο εργοδότης δεν έχει το δικαίωμα να απολύσει εργαζόμενο που δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.