Θεμιστοκλέους: Πάνω απο 20 εκατ. εμβολιασμοί – Το 4,3% δεν έχει πραγματοποιήσει την αναμνηστική δόση

Ξεπεράσαμε τα 20 εκατ. εμβολιασμούς στην χώρα μας, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 74,6% του γενικού πληθυσμού, ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της εμβολιαστικήςκάλυψης στη χώρα, ο γενικός γραμματές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Πάνω από επτά εκατ. έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμοί τους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 71,3% του γενικού πληθυσμού. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 74,9% και 85,4%.

Θεμιστοκλέους: Το 4,3% δεν έχει πραγματοποιήσει την αναμνηστική δόση

Συνεχίζοντας, είπε ότι οι δικαιούχοι της αναμνηστικής δόσης είναι 5.828.000 εκ των οποίων εμβολιάστηκαν οι 5.260.000 και άλλοι 100.000 έχουν κλείσει ραντεβού.

Τέλος, ανέφερε πως από όσους έχει κλείσει το χρονικό διάστημα του επταμήνου και πρέπει να εμβολιαστούν, μόνο ένα 4,3% δεν έχει εμβολιαστεί και συμπλήρωσε πως σε περίπου 300.000 άτομα θα επιβληθεί το πρόστιμο των 100 ευρώ.

Από τα 5.090.000 πολιτών που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους επτά μήνες από τα διδοσικά και τρεις μήνες από το μονοδοσικό της Johnson & Johnson, εμβολιάστηκε με την αναμνηστική δόση ένα ποσοστό 95,7%, δηλαδή 4.871.000 πολίτες.

Εμβόλιο Novavax

Αναφορικά με το εμβόλιο Novavax, που οι πρώτες 148.000 δόσεις αναμένονται εντός της εβδομάδας στη χώρα μας, ο κ.Θεμιστοκλέους  τόνισε , ” Εξακολουθούμε να μην έχουμε ημερομηνία παράδοσης για το εμβόλιο Novavax και γι αυτό δεν έχει ανοίξει ακόμα η πλατφόρμα κλεισίματος ραντεβού”.

Διαβάστε επίσης 

Θεοδωρίδου: Ο εμβολιασμός οδηγεί στην κανονικότητα – Ορατή η επανεμφάνιση νέου επιδημικού κύματος

ΕΟΔΥ: Το άνοιγμα των σχολείων δεν αύξησε τα κρούσματα στα παιδιά

Πλεύρης: Η άρση των μέτρων αφορά μόνο στους εμβολιασμένους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.