Άρση όλων των μέτρων για τον κορoνοϊό, ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον

Την άρση όλων των περιορισμών για τον κορoνοϊό στην Αγγλία ανακοίνωσε και επίσημα ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Το «σχέδιο συμβίωσης με τον κορονοϊό περιλαμβάνει την κατάργηση της υποχρεωτικής καραντίνας μετά από θετικό διαγνωστικό τεστ, από τις 24 Φεβρουαρίου.

Ακόμη, όπως μεταδίδει το Reuters από 1η Απριλίου, καταργούνται τα δωρεάν τεστ στον γενικό πληθυσμό, πλην των ευπαθών ομάδων και των ηλικιωμένων που παρουσιάζουν συμπτώματα. Το σχετικό πρόγραμμα των τεστ ,σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον, άγγιξε τα 15,7 δισεκατομμύρια λίρες και πρέπει να περικοπεί.

Επικρίσεις για την άρση όλων των περιορισμών 

Επιστήμονες ωστόσο επικρίνουν την απόφαση Τζόνσον χαρακτηρίζοντάς την «πρόωρη» και εκφράζουν τον φόβο θα οδηγήσει σε νέα αύξηση των κρουσμάτων εξαιτίας της απότομης αλλαγής στη συμπεριφορά των ανθρώπων.

Το Εργατικό Κόμμα μάλιστα τον καλεί να δώσει στη δημοσιότητα τα επιστημονικά δεδομένα στα οποία βασίστηκε η άρση των μέτρων.

Ειδικότερα, ο  ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βρετανία Κιρ Στάρμερ ζήτησε από τον Μπόρις Τζόνσον να δημοσιεύσει τα επιστημονικά στοιχεία πίσω από την απόφαση να τερματιστεί η αυτοαπομόνωση. Ο αρχηγός των Εργατικών απάντησε ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο Πρωθυπουργός αφαιρεί δωρεάν τεστ και άλλα “εργαλεία εναντίον της ασθένειας“

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση της κυβέρνησης έρχεται μία ημέρα μετά από την ανακοίνωση πως βασίλισσα Ελισάβετ βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Διαβάστε επίσης 

Θεοδωρίδου: Ο εμβολιασμός οδηγεί στην κανονικότητα – Ορατή η επανεμφάνιση νέου επιδημικού κύματος

Πλεύρης: Η άρση των μέτρων αφορά μόνο στους εμβολιασμένους

Αργή η αποκλιμάκωση της επιδημίας COVID-19, ο εφιάλτης δεν τελειώνει ακόμη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.