«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Νέα, τεχνολογικά εργαλεία, προς όφελος των παιδιών

Διεθνή εκδήλωση διοργάνωσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τον μεγαλύτερο και πιο αναγνωρισμένο διεθνώς, φορέα παιδικής προστασίας, το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (National Center for Missing & Exploited Children – NCMEC), με σκοπό να συζητηθούν και να παρουσιαστούν Καλές Πρακτικές, για τη διαχείριση περιστατικών Εξαφάνισης & Εκμετάλλευσης των Παιδιών, με τη χρήση της Τεχνολογίας, την Πέμπτη 25 -μέσω διαδικτύου- και την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, διά ζώσης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», ως πρωτοπόρος σε καλές πρακτικές για την εξασφάλιση της παιδικής ευημερίας και την προάσπιση των δικαιωμάτων κάθε παιδιού, φροντίζει να εξελίσσεται διαρκώς τόσο επιστημονικά όσο και τεχνολογικά, ώστε κάθε παιδί να έχει τη ζωή που αξίζει. Με την πολύτιμη βοήθεια των διεθνών συνεργασιών του αλλά και της Ομάδας Τεχνολογίας για τα Παιδιά –μια παγκόσμια καλή πρακτική στην Ελλάδα- το «Χαμόγελο» έχει καταφέρει να χρησιμοποιεί τεχνολογικά εργαλεία προς όφελος των παιδιών όπως το Amber Alert Hellas, Missing Alert Hellas, το European Missing Alert Automated System (EMAAS), το Missing Alert Protocol, Mobile Command Center, το GMCNgine, η εφαρμογή Vappy Smile, το CyberTipLine Hellas κ.ά.

Νέα τεχνολογικά εργαλεία προς όφελος των παιδιών

Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στη διαδικτυακή συζήτηση συμμετείχαν, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (National Center for Missing & Exploited Children – NCMEC) (USA) και το Διεθνές Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children – ICMEC ) (USA), το Federation of Internet Alerts – FIA, το National Centre for Missing Persons and Unidentified Remains (NCMPUR) (CANADA), το Bode Technology (USA), η Cellebrite (ISRAEL), η Tremau (FRANCE), Videntifier Technologies (ICELAND), η Web-IQ (GREECE), το Fondazione Bruno Kessler (FBK) (ITALY), το ITI-CERTH (GREECE), Missing Children Europe (MCE) (BELGIUM), τη META όπου στο πλαίσιο παρουσιάσεων κατέδειξαν τις δικές τους καλές τεχνολογικές πρακτικές.

Η κα Πηγή Πρωτοψάλτη, Συντονίστρια Διεθνών Συνεργασιών του Οργανισμού, αναφέρθηκε όσα παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν στη διαδικτυακή εκδήλωση της 25ης Ιανουαρίου και επισήμανε«Για πρώτη φορά, τόσοι φορείς και οργανισμοί, συναντήθηκαν και μοιράστηκαν τα εργαλεία τους, ενώ παράλληλα τονίστηκε η σημασία της συνεργασίας και της ανταλλαγής εμπειριών, πρακτικών και τεχνολογιών, καθώς και η περαιτέρω χρήση και βελτίωση των τεχνολογιών αυτών, προς όφελος των παιδιών».

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, σε μια κατάμεστη αίθουσα, αναδείχτηκε η αξία και ο θετικός και έμπρακτος αντίκτυπος της χρήσης Τεχνολογίας, στις ζωές των παιδιών. Ο κος.Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους δηλώνοντας: «Θα ήθελα ιδιαίτερα να σας καλωσορίσω, και να σας εκφράσω πόσο χαρούμενος και ενθουσιασμένος είμαι που υποδέχτηκα σήμερα και εχθές, τους φίλους μας από το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά(National Center for Missing & Exploited Children – NCMEC).

Έναν Οργανισμό πάρα πολύ σημαντικό για την Ελλάδα, για την Αμερική αλλά και για τον κόσμο, καθώς είναι ο μεγαλύτερος και πιο αναγνωρισμένος οργανισμός του κόσμου σε θέματα παιδικής προστασίας και που χωρίς αυτούς, ως πρωτοπόρους, θα κάναμε ευχές» ενώ συμπλήρωσε «Χθες και σήμερα, με όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση αυτή, διαπιστώσαμε πως η επιτυχία όσων έχουμε καταφέρει στην παιδική προστασία, προέρχεται από τη σύμπραξη μας αυτή, τη συγκρότηση δυνάμεων –Οργανισμών, Φορέων, Σωμάτων Ασφαλείας κ.ά.- τόσο σε Ευρωπαϊκό και σε Διεθνές επίπεδο».

Εθνικό Κέντρο για τα εξαφανισμένα και υπό εκμετάλλευση παιδιά

Η κα Michelle C. DeLaune, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, από το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (National Center for Missing and Exploited Children), Η.Π.Α. παρουσίασε τις καλές πρακτικές του Εθνικού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (National Center for Missing and         Exploited Children), Η.Π.Α. για την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών Εξαφάνισης και Εκμετάλλευσης των Παιδιών στις Η.Π.Α. με   τη χρήση της τεχνολογίας ενώ παράλληλα μίλησε και για τη χρόνια συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», λέγοντας: «Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο μεγάλη τιμή είναι να βρίσκομαι εδώ σήμερα και να βλέπω την καταπληκτική αυτή υποστήριξη στο έργο του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”. Όπως τόνισε και ο κος. Γιαννόπουλος χρειάζεται να γίνουμε μια ομάδα.

Ως ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης στην κα Michelle C. DeLaune, Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο του Εθνικού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά των Η.Π.Α., ο κος. Κώστας Γιαννόπουλος της απένειμε σε διεθνή αλλά και εθνική κλίμακα, το Βραβείο «Ανδρέας Γιαννόπουλος», για τη διεθνή συμβολή και συνεισφορά του Εθνικού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (National Center for Missing and Exploited Children – NCMEC) -του μεγαλύτερου και πιο αναγνωρισμένου φορέα παιδικής προστασίας διεθνώς- στην προστασία των παιδιών.

Ομάδα τεχνολογίας για τα παιδιά

Στη συνέχεια ο κος Αντώνης Τσιμπούκης, Διευθύνων Σύμβουλος CISCO Greece Cyprus Malta, ανέλαβε να παρουσιάσει μία διεθνώς καλή πρακτική στην Ελλάδα, την «Ομάδα Τεχνολογίας για τα Παιδιά» όπου αναφέρθηκαν όλα τα μοναδικά εργαλεία που διαθέτει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» χάρη και στην ανεκτίμητη και πολύτιμη συνεισφορά της Ομάδας, δηλώνοντας «“Η Ομάδα της Τεχνολογίας για τα Παιδιά” είναι μια ομάδα στην οποία συμμετέχουν όλες οι πολυεθνικές εταιρείες από το Εξωτερικό, αλλά και την Ελλάδα, μεγάλες εταιρείες, με το συντονισμό της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Στην πραγματική ζωή είμαστε ανταγωνιστές.

Στο “Χαμόγελο”, είμαστε συναγωνιστές και αποφασίζει η ομάδα για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε στον βασικό σκοπό του Οργανισμού, να δώσουμε σε κάθε παιδί το Χαμόγελο που του αξίζει. Να μπορούμε να αναβαθμίζουμε, να συντηρούμε, να επεκτείνουμε και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό στις προσφερόμενες τεχνολογίες για τις υπηρεσίες που χρειάζεται το “Χαμόγελο”».

Υπηρεσία Cybertipline Hellas 

Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης ανακοινώθηκε και η έναρξη λειτουργίας του Cybertipline Hellas -της online υπηρεσίας που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες μας να υποβάλλουν εύκολα, γρήγορα και διαδικτυακά, αναφορές για παιδιά που παραβιάζονται τα δικαιώματά τους, θέτοντας τά σε κίνδυνο, για οποιονδήποτε λόγο -σωματική κακοποίηση, σεξουαλική εκμετάλλευση, Bullying, διαδικτυακή αποπλάνηση ανηλίκου κ.ά. Λειτουργεί αποκλειστικά από το εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς, της Γραμμής SOS 1056 πραγματοποιώντας όλες τις κατάλληλες ενέργειες για το βέλτιστο συμφέρον του Παιδιού.

Διαβάστε επίσης 

Ενισχύστε την αυτοπεποίθηση των παιδιών σας μέσα από τις χειροτεχνίες

Ο στρεπτόκοκκος στέρησε χέρια και πόδια σε μία έφηβη – Τι πρέπει να προσέχουμε

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.