Έρχονται μέτρα προστασίας έναντι της COVID-19 στα σχολεία

Επανέρχονται τα μέτρα προστασίας έναντι της COVID-19 στα σχολεία, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και των άλλων λοιμώξεων του αναπνευστικού τις τελευταίες εβδομάδες.

Τις επόμενες ώρες, ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώσει μέτρα προστασίας έναντι της COVID-19 που θα πρέπει να τηρούνται στα σχολεία από μαθητές και καθηγητές, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων από τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, όπως η χρήση μάσκας.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη μιλώντας στον ΑΝΤ1 προανήγγειλε πως θα υπάρξει τις επόμενες ώρες, ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρούνται από μαθητές και γονείς, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων από την Δευτέρα, ενώ κάλεσε όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, όπως η χρήση μάσκας και το τακτικό πλύσιμο των χεριών.

Αυτό που εξετάζεται και αναμένεται να σταλεί σε σχολικές μονάδες και διευθύνσεις εκπαίδευσης είναι το επικαιροποιημένο έγγραφο με τις οδηγίες για κορονοϊό, γρίπη και ιώσεις, αλλά και η υπενθύμιση για τους εμβολιασμούς.

Παράλληλα, θα σταλεί εγκύκλιος για τις απουσίες των μαθητών ενώ οι παιδίατροι προτρέπουν τους γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο εάν εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης ή άλλων ιώσεων και να παραμένουν σπίτι έως ότου βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας τους.

Απαγόρευση επισκεπτηρίων

Στο μεταξύ, επαναφορά των αυξημένων μέτρων προστασίας, ανακοίνωσαν οι διοικήσεις του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» στα Ιωάννινα και του «Μποδοσάκειου» νοσοκομείου στην Πτολεμαΐδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου Χατζηκώστα στα Ιωάννινα μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου θα απαγορεύεται το επισκεπτήριο, ενώ οι συνοδοί των ασθενών, κατά την είσοδό τους θα πρέπει να επιδείξουν αρνητικό rapid test της ίδιας ημέρας. Το επισκεπτήριο σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου θα απαγορεύεται και στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαϊδας, ενώ θα επιτρέπεται ένας συνοδός ανά ασθενή και μέχρι δύο στο Παιδιατρικό Τμήμα, εφόσον οι ίδιοι έχουν υποβληθεί σε rapid test εντός 48ώρου πριν την έλευσή τους στο νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης

Οι καλύτερες δίαιτες για το 2024 για υγεία, απώλεια βάρους και για ειδικές καταστάσεις

Α. Γεωργιάδης: Τα μέτωπα του νέου Υπουργού Υγείας και οι σκιές του παρελθόντος

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.