Πιο κοντά στην αντιμετώπιση της μέτριας ή σοβαρής ατοπικής δερματίτιδας

Τρεις πολυκεντρικές μελέτες Φάσης 3 κατέδειξαν το μακροχρόνιο προφίλ αποτελεσματικότητας και ασφάλειας ενός νέου φαρμάκου στην αντιμετώπιση της μέτριας έως σοβαρής ατοπικής δερματίτιδας με βάση αποτελέσματα διάρκειας 2,5 ετών.

Τα αποτελέσματα των μελετών παρουσιάστηκαν στο 32ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV) που έγινε πρόσφατα στο Βερολίνο.

«Οι ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα συχνά αντιμετωπίζουν συνεχή κνησμό και συμπτώματα φλεγμονώδους δέρματος που μπορούν να επηρεάσουν την καθημερινή τους ζωή», δήλωσε η Mudra Kapoor, M.D., αντιπρόεδρος παγκόσμιων ιατρικών υποθέσεων στον τομέα ανοσολογίας της AbbVie. «Τα αποτελέσματα αυτά ενδυναμώνουν τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε μία αποτελεσματική, μακροχρόνια θεραπευτική επιλογή για τα άτομα που ζουν με αυτή την εξουθενωτική ασθένεια και άλλες χρόνιες παθήσεις ανοσολογικής αρχής».

Στις μελέτες Φάσης 3, σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό ασθενών που έλαβαν θεραπεία με upadacitinib (15 mg ή 30 mg) πέτυχαν τα συμπρωτεύοντα καταληκτικά σημεία της βελτίωσης στην κάθαρση του δέρματος, η οποία μετρήθηκε βάσει βαθμολογίας 75 στον δείκτη έκτασης και βαρύτητας εκζέματος.

Οι πιο συνηθισμένες ανεπιθύμητες ενέργειες και στις τρεις μελέτες ήταν λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, ακμή και ρινοφαρυγγίτιδα.

«Τα αποτελέσματα αυτά μας ενθαρρύνουν καθώς επιβεβαιώνουν τη δυνατότητα του upadacitinib να βελτιώνει τη φροντίδα για τα άτομα που ζουν με ατοπική δερματίτιδα», δήλωσε ο Jonathan Silverberg, MD, PhD, MPH, καθηγητής δερματολογίας και διευθυντής κλινικής έρευνας στη Σχολή Ιατρικής και Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου George Washington. «Ενώ το upadacitinib έχει καταδειχθεί ότι αποτελεί μια αποτελεσματική θεραπευτική επιλογή για τους ασθενείς με ατοπική δερματίτιδα βραχυπρόθεσμα, τα δεδομένα αυτά δείχνουν ένα σταθερό προφίλ ασφάλειας και αποτελεσματικότητα με διάρκεια με μακροχρόνια θεραπεία».

Η ατοπική δερματίτιδα

Η ατοπική δερματίτιδα είναι μία χρόνια, υποτροπιάζουσα φλεγμονώδης νόσος η οποία χαρακτηρίζεται από έναν κύκλο έντονου κνησμού-ξεσμού που οδηγεί σε διάβρωση του δέρματος, απολέπιση και ορορροή. Υπολογίζεται ότι επηρεάζει έως και το 10% των ενηλίκων και 16% των εφήβων. Το 20-46% των ενηλίκων με ατοπική δερματίτιδα πάσχουν από μέτρια έως σοβαρή μορφή της νόσου. Το εύρος των συμπτωμάτων προκαλεί σημαντική σωματική, ψυχολογική και οικονομική επιβάρυνση στα άτομα με ατοπική δερματίτιδα.

Διαβάστε επίσης

Πρέπει να ξεφλουδίζουμε τα καρότα;

Ελπίδες από μία νέα θεραπεία για τη λεύκη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.