Βάνα Παπαευαγγέλου: Υπάρχει έξαρση γαστρεντερίτιδας στα παιδιά – Προλάβετε την αφυδάτωση

Έξαρση γαστρεντερίτιδας υπάρχει αυτή την εποχή, κάτι που καθιστά ακόμα περισσότερο ευάλωτα τα παιδιά στην αφυδάτωση, σε συνδυασμό με τις συνθήκες καύσωνα.

Αυτό ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ κα. Βάνα Παπαευαγγέλου στη διάρκεια ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας για τις επιπτώσεις του καύσωνα.

Όπως τόνισε, πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στο να μην αφυδατωθούν τα μικρά παιδιά και τα βρέφη γι’ αυτό να τους προσφέρουμε διαρκώς νερό.

“Η αφυδάτωση στα παιδιά εκδηλώνεται με εμέτους και πυρετό, αλλά ταυτόχρονα αυτή την εποχή υπάρχει έξαρση γαστρεντερίτιδας, συνεπώς αυτά είναι ακόμα πιο ευάλωτα στην αφυδάτωση. Οι γονείς θα πρέπει να επικοινωνούν με τους παιδιάτρους όταν υπάρχουν συμπτώματα. Δεν περιμένουμε τα παιδιά να διψάσουν, πρέπει να προσφέρουμε συνέχεια υγρά στα βρέφη και μικρά παιδιά”, είπε.

Η κα Παπαευαγγέλου συνέστησε στους γονείς “να μην πηγαίνουν τα παιδιά στις παραλίες ούτε καν κάτω από τις ομπρέλες. Η οδηγία είναι σαφής: 12 το μεσημέρι με 5 το απόγευμα, τα παιδιά να μένουν σε κλειστό χώρο, ούτε καν στη βεράντα με κατεβασμένη τέντα. Ναι, να πηγαίνουν στην παραλία, αλλά μέχρι τις 11 και μετά τις 6 το απόγευμα”, σημείωσε.

Οι οδηγίες αυτές αφορούν όλα τα παιδιά και ειδικά τα μικρά παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών.

Όπως εξήγησε περαιτέρω η κ. Παπαευαγγέλου, τον μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών, τα οποία δεν θα πρέπει να βρίσκονται στις παραλίες, ακόμα κι αν βρίσκονται κάτω από ομπρέλες με αντιηλιακό καθώς κινδυνεύουν με θερμοπληξία.

«Η ομπρέλα δεν προστατεύει», τόνισε και συνέστησε στους γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά στη θάλασσα το πρωί ή αργά το απόγευμα, να χρησιμοποιούν αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά. «Όχι στην παραλία το μεσημέρι», επανέλαβε.

Διαβάστε επίσης

Νέα εποχή στην αντιμετώπιση ασθενών με σοβαρή παχυσαρκία

Απέκτησε παιδί με τη μέθοδο PRP από Έλληνες γιατρούς και τώρα θα ξαναπροσπαθήσει – Παρούσα στα εγκαίνια της ΜΥΙΑ ΓΕΝΕΣΙΣ ΚΡΗΤΗΣ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.