Υπογεννητικότητα – Δωρεάν πρόγραμμα για τα υπογόνιμα ζευγάρια στη Λίμνη Ευβοίας από την Be-Live

Ενημερωτική δράση στη Λίμνη Ευβοίας, ως μέρος των δράσεων για την υπογεννητικότητα, το δημογραφικό και στο πλαίσιο της στήριξης οικονομικά ασθενέστερων ομάδων πραγματοποίησε το μη κερδοσκοπικό Σωματείο για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και της υπογονιμότητας Be-Live.

Οι δύο ιδρυτές της Be-Live κ.κ. Βασίλης Κελλάρης και Χάρης Χηνιάδης μίλησαν για τον σκοπό της ίδρυσης του Σωματείου και παρουσίασαν το όραμα, τις δράσεις και τις προοπτικές του, σε μία κοινωνία που έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση, την δημογραφική γήρανση και την υπογονιμότητα.

Επιπλέον, ενημέρωσαν το κοινό σχετικά με την υπογονιμότητα και πώς οι τεχνικές Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής μπορούν να βοηθήσουν υπογόνιμα ζευγάρια να κάνουν παιδί.

Αίτηση των υπογόνιμων ζευγαριών

Οι παρευρισκόμενοι πληροφορήθηκαν για τον τρόπο με τον οποίο ένα υπογόνιμο ζευγάρι που δεν μπορεί να καλύψει οικονομικά το βάρος της εξωσωματικής μπορεί να κάνει αίτηση και να συμμετάσχει στο πρόγραμμα δωρεάν θεραπειών από το Σωματείο.

Ο κ. Κελλάρης δήλωσε: «Η συμμετοχή μας για ένα μέλλον με λιγότερα προβλήματα υπογονιμότητας και η συμβολή μας στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας είναι το βασικό μας κίνητρο για αδιάκοπη και αμείωτη προσπάθεια» ενώ ο κ. Χηνιάδης συμπλήρωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι απέναντι στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει μία πυρόπληκτη περιοχή και είμαστε εδώ να υποστηρίξουμε έμπρακτα».

Εκδήλωση για την υπογεννητικότητα

Στην εκδήλωση, εκτός από τους εκπροσώπους του Διοικητικού συμβουλίου της Be-live, παρευρέθηκε η κ. Κατερίνα Καζάνη, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας και Ιδρυτικό μέλος του Σωματείου, η οποία και αποτέλεσε πυρήνα της οργάνωσης της δράσης, υπό την Αιγίδα του Δήμου Λίμνης – Μαντούδου – Αγίας Άννας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αγγελική Ανδρέου, οι αντιδήμαρχοι κ. Γιάννης Κατζούρας, Παναγιώτης Αρβανίτης και Αργύρης Λιάσκου, ο Προέδρος της κοινότητας λίμνης Γιάννης Τριανταφύλλου, ο πρώην Δήμαρχος Λίμνης κ. Κώστας Μάρκου και ο κ. Γιώργος Στέφος, Πρόεδρος τρίτεκνων του δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού. Τέλος, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν ειδικευόμενοι της Μαιευτικής-Γυναικολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Χάρης Χηνιάδης, Γυναικολόγος Αναπαραγωγής, συνιδρυτής του σωματείου Be-Live, Κατερίνα Καζάνη, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, Γιώργος Στέφος Πρόεδρος τρίτεκνων του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, Βασίλης Κελλάρης, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Αναπαραγωγής, συνιδρυτής του σωματείου Be-Live.

Η πρωτοβουλία για την υπογεννητικότητα της Be-Live πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, με τη χορηγία της Eurobank, η οποία υποστηρίζει τη δράση της Be-Live ως μέγας χορηγός.

Διαβάστε επίσης

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για αύξηση θανατηφόρων λοιμώξεων από τη θάλασσα λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη

H «χρυσή 11άδα» των σύγχρονων οδηγιών στην αθλητική διατροφή

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.