Τι συμβαίνει, όταν το παιδί παθαίνει εισρόφηση – Το βίντεο που πρέπει να δουν όλοι οι γονείς

Δεν είναι λίγοι οι παιδίατροι, αλλά και οι διασώστες, που συνιστούν στους γονείς να μην δίνουν κάποιες τροφές στα παιδιά τους, όταν είναι κάτω από 5 ετών, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να πάθουν εισρόφηση και πνιγμό.

Η εισρόφηση συμβαίνει, όταν ένα ξένο σώμα εισέρχεται στους πνεύμονες, επηρεάζει το οξυγόνο και προκαλεί βλάβες. Ένα τέτοιο τρόφιμο που δρα με αυτόν τον τρόπο είναι το ποπ κορν. Το ακανόνιστο σχήμα του το κάνει δύσκολο στην μάσηση και το γεγονός, ότι είναι ελαφρύ, το κάνει να γλιστρά με ευκολία προς τους πνεύμονες.

Αντίστοιχες τροφές που κάνουν το ίδιο είναι το ωμό καρότο, το ωμό μήλο, τα πατατάκια/κρακεράκια, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι.

Στο παρακάτω βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα διασωστών Tiny Hearts θα δείτε ακριβώς τι συμβαίνει, όταν γλιστρά ένα ποπ κορν στους πνεύμονες του παιδιού:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tiny Hearts (@tinyheartseducation)

Πότε να ζητήσετε βοήθεια

Όταν το παιδί εμφανίσει τα παρακάτω συμπτώματα μετά από ένα περιστατικό ελαφρύ πνιγμού τρώγοντας ή πίνοντας κάτι, τότε θα πρέπει να ζητήσετε βοήθεια από γιατρό ή να καλέσετε ασθενοφόρο:

  • Αυξημένη προσπάθεια να αναπνεύσει
  • Συνεχόμενος βήχας
  • Ήχος σφυρίγματος κατά την αναπνοή
  • Αγκομαχητό

Διαβάστε επίσης

5 ψάρια που κάνουν καλό στο μυαλό ενός μεσήλικα

Τυφλός άνδρας ανακτά την όρασή του μετά από αυτομεταμόσχευση κερατοειδούς – Πρώτη φορά στον κόσμο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.