Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Μαθητικός Διαγωνισμός «Για μια Ζωή χωρίς Κάπνισμα»

Με στόχο την ευαισθητοποίηση για το κάπνισμα η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία ανακοινώνει τον ετήσιο μαθητικό διαγωνισμό φωτογραφίας. Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Φωτογραφίας έχει σκοπό να κινητοποιήσει μικρούς και μεγάλους ώστε να προστατεύονται από τη βλαπτική συνήθεια.

Επιδίωξη είναι οι μαθητές να αφυπνιστούν για το κάπνισμα, το παθητικό κάπνισμα και τις πολλαπλές επιπτώσεις του στο άτομο και την κοινωνία. Η διοργάνωση του διαγωνισμού υλοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου).

Μέσα από τον διαγωνισμό και την καλλιτεχνική έκφραση οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να στείλουν μηνύματα και ταυτόχρονα θα ενεργοποιηθούν ώστε να προφυλαχτούν τα παιδιά τόσο από τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος όσο και από το παθητικό κάπνισμα. Με τη δική τους κίνηση θα παραδειγματίσουν τους μεγαλύτερους για ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και το υγειονομικό σύστημα. Οι φωτογραφίες των μαθητών θα μπορούν να αποτυπωθούν από όποιο μέσο θελήσουν, π.χ. ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, κινητό τηλέφωνο, tablet κ.ά.

Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Μαθητικός Διαγωνισμός

Τα δημοτικά σχολεία μπορούν να στέλνουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο διαγωνισμό με ένα απλό email στο [email protected] μέχρι τις 31 Μαρτίου 2023. Τα σχολεία θα λαμβάνουν απαντητικό email μαζί με την προκήρυξη του διαγωνισμού και τις λεπτομέρειές του, καθώς και μία υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να συμπληρωθεί από το σχολείο και τον κηδεμόνα κάθε συμμετέχοντα μαθητή και να αποσταλεί μαζί με το έργο του. Η καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική αποστολή των έργων έχει οριστεί στις 2 Μαΐου 2023. Τα έργα θα αποστέλλονται σε ψηφιακή μορφή και μόνο στο [email protected].

Αξίζει να αναφερθεί πως ο διαγωνισμός στηρίζεται από το Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθώς δύο καθηγητές του τμήματος συμμετέχουν στην κριτική επιτροπή. Στις τρεις καλύτερες επιλεγμένες φωτογραφίες θα δοθεί ως έπαθλο χρηματικό ποσό, ενώ θα δοθούν έπαινοι σε όλους τους συμμετέχοντες. Μετά το τέλος του διαγωνισμού και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση βράβευσης όλων των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των σχολείων που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.

Διαβάστε επίσης 

Σε επιφυλακή η Πάτρα λόγω Αποκριάς – Σε εφημερία τα Νοσοκομεία και τα δυο Κέντρα Υγείας

Η Θεανώ και τα γενέθλια, το ραβασάκι στον Μητσοτάκη και το μπούλινγκ της φαρμακευτικής

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.