Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με «ανοσία» στον κορονοϊό

Στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών γεννήθηκε το πρώτο μωρό με «ανοσία» στον κορονοϊό.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα, η μητέρα του είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Moderna στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όταν γεννήθηκε το κοριτσάκι οι εξετάσεις του έδειξαν ότι έχει αντισώματακατά του κορονοϊού.

Η γυναίκα είναι υγειονομικός πρώτης γραμμής και είχε εμβολιαστεί τον Ιανουάριο κατά την 36η εβδομάδα της κύησης. Οι Αμερικανοί παιδίατροι του Κολλεγίου Ιατρικής του Πανεπιστημίου Φλόριντα-Ατλαντικού, με επικεφαλής τον δρα Πολ Γκίλμπερτ, έκαναν αναλύσεις σε δείγμα αίματος του μωρού και ήδη έχουν προδημοσιεύσει τα συμπερασμάτά τους.

Σύμφωνα με αυτά, το μωρό έχει αντισώματα IgG τα οποία πιθανώς το προστατεύουν από τη λοίμωξη Covid-19. Ωστόσο θα χρειαστεί περαιτέρω διερεύνηση για να διαπιστωθεί η ύπαρξη και ο βαθμός μιας τέτοιας προστασίας έχουν και σε ποιο βαθμό προστασία έναντι της.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι τέτοιες μελέτες είναι απαραίτητες για να διαπιστωθεί αν τα αντισώματα που μεταφέρονται από τη μητέρα στο παιδί προσφέρουν αποτελεσματική προστασία.

Στο παρελθόν έχει διαπιστωθεί ότι και σε άλλα εμβόλια, όπως το αντιγριπικό – μέσω του πλακούντα – αντισώματα μεταφέρονται από την εμβολιασμένη έγκυο μητέρα στο έμβρυο.

Οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να μαθαίνουν περισσότερα πράγματα για το πώς το εμβόλιο κατά του κορονοϊού επιδρά στις έγκυες και μερικές φαρμακευτικές εταιρείες, ήδη, έχουν αρχίσει να περιλαμβάνουν γυναίκες σε εγκυμοσύνη στις μελέτες των εμβολίων τους.

Πηγή: Guardian

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.