Κ. Μητσοτάκης: Με συγκλονίζει ότι 1 στα 5 παιδιά αδιαφορεί για καθημερινές δραστηριότητες λόγω εξάρτησης από τα κινητά

«Ένα στα πέντε παιδιά -κι αυτό με συγκλόνισε ίσως περισσότερο- εκδηλώνει σημάδια πλήρους παραίτησης από καθημερινές δραστηριότητες, ανέφερε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. «Κολλημένα μπροστά σε μία οθόνη, πρακτικά δεν αθλούνται, κοιμούνται λίγο, ακατάστατα, δεν τρέφονται σωστά. Είναι ευρήματα εξαιρετικά ανησυχητικά που χτυπούν ένα μεγάλο καμπανάκι κινδύνου», είπε χαρακτηριστικά.

Την μεγάλη ανησυχία του για την ψυχική υγεία των παιδιών, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο κλείσιμο των εργασιών του 1ου Wellbeingr Forum, που έγινε στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

«Έξι στους δέκα εφήβους παρουσιάζουν εξάρτηση από το διαδίκτυο», ανέφερε ο πρωθυπουργός εκφράζοντας τους φόβους του, όπως είπε, για την εκδήλωση μίας νέας «πανδημίας», αυτή της ψυχικής υγείας των παιδιών μας και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην εξάρτηση των παιδιών και των εφήβων από το διαδίκτυο. Επεσήμανε, δε την ανάγκη παρέμβασης.

Κ. Μητσοτάκης: Είμαστε μπροστά σε μία νέα πανδημία

«Φοβάμαι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα πανδημία η οποία αφορά την ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων«, επισήμανε ο Κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Και, δυστυχώς, τα στοιχεία τα οποία συλλέγουμε επιβεβαιώνουν αυτόν τον φόβο μας: έξι στους δέκα εφήβους στη χώρα μας παρουσιάζουν σημάδια εξάρτησης από το διαδίκτυο. Κατά κανόνα είναι οι ίδιοι έφηβοι που εκδηλώνουν θυμό, εσωστρέφεια, χαμηλή αυτοεκτίμηση. Ένα στα πέντε παιδιά -κι αυτό με συγκλόνισε ίσως το περισσότερο- εκδηλώνει σημάδια πλήρους παραίτησης από καθημερινές δραστηριότητες. Κολλημένα μπροστά σε μία οθόνη, πρακτικά δεν αθλούνται, κοιμούνται λίγο, ακατάστατα, δεν τρέφονται σωστά. Είναι ευρήματα εξαιρετικά ανησυχητικά που χτυπούν ένα μεγάλο καμπανάκι κινδύνου», είπε.

Κ. Μητσοτάκης: Δεν θα εκπλαγώ αν χρειαστεί να παρέμβουμε ρυθμιστικά, σε παγκόσμιο επίπεδο

Επισήμανε ότι και ως πατέρας θεωρεί ότι το ζήτημα αυτό πρέπει να τύχει ενδελεχούς έρευνας. «Και δεν θα εκπλαγώ αν κάποια στιγμή δεν αναγκαστούμε, όχι μόνο σε εθνικό, σε ευρωπαϊκό, ενδεχομένως και σε παγκόσμιο επίπεδο, να παρέμβουμε ρυθμιστικά για να μπορέσουμε να μειώσουμε την έκθεση ειδικά των παιδιών και των εφήβων στον ψηφιακό αυτό κόσμο», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης

Ανθρακούχο νερό : Πότε πρέπει να πίνουμε και πότε όχι

Ακμή στο σώμα: Πού οφείλεται πώς αντιμετωπίζεται

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.