Πάνω από 50 παιδιά νοσηλεύονται με COVID-19 στα ελληνικά νοσοκομεία

Μεγάλο ρίσκο χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, να συζητάμε για άνοιγμα των σχολείων χωρίς μέτρα προστασίας, την ώρα που νοσηλεύονται πάνω από 50 παιδιά με COVID-19.

«Διαπιστώνουμε ότι για την πανδημία κυριαρχούν δύο απόψεις στην κοινωνία. Η πρώτη να μάθουμε να ζούμε με το κοροναϊό λαμβάνοντας τα μέτρα προστασίας κυρίως μάσκες, συχνά τεστ  και η δεύτερη να συμπεριφερόμαστε σαν να μην υπάρχει κοροναϊός. Ξέρετε κάποιος με υποκείμενα νοσήματα που πεθαίνει από κορονοϊό δεν θα πέθαινε αν δεν κόλλαγε κορονοϊό», ανέφερε ο κ. Γιαννάκος προσθέτοντας πως ως εκ τούτω θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ενόψει φθινοπώρου και χειμώνα.

Πάνω από 50 παιδιά νοσηλεύονται με COVID-19

Χθες και σήμερα βρήκαμε να νοσηλεύονται πάνω από 50 παιδιά με κορονοϊό στα παιδιατρικά νοσοκομεία και τις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων».

Συγκεκριμένα:

“Αγία Σοφία”: 26.
“Αγλαΐα Κυριακού”: 5.
Παίδων Πεντέλης: 1.
Καραμανδάνειο Πάτρας: 3.
“Ιπποκράτειο” Θεσσαλονίκης: 7.
“Παπαγεωργίου” Θεσσαλονίκης: 1.
Πανεπιστημιακό Πάτρας: 5 + 2 “ύποπτα”.
Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: 1 (10 την περασμένη εβδομάδα).
Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων: 3 (έφτασαν μέχρι 8).
Νοσοκομείο Χανίων: 1.

Ο αριθμός ήταν διπλάσιος (100) πριν από λίγες μέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Τα ίδια στοιχεία δείχνουν πως ο συνολικός αριθμός των νοσηλευόμενων με CoViD ανέρχεται σε 1.816 (4.542 διαθέσιμες κλίνες), με την τάση να είναι πτωτική, καθώς στις 11 Αυγούστου νοσηλεύονταν 2.245 ασθενείς με κορονοϊό.

Δεν παύουν να έχουν ηλικιωμένους στο σπίτι με υποκείμενα νοσήματα «Ξέρετε τα παιδιά που προσβάλλονται από κοροναϊό έχουν πολύ καλή πρόγνωση, δεν παύουν όμως να έχουν ηλικιωμένους στην οικογένειά τους ή μέλη με υποκείμενα νοσήματα  που μπορεί να τους κολλήσουν και να κινδυνέψει η ζωή τους.

Σαφώς και υπάρχει πτωτική πορεία των νοσηλευόμενων ασθενών στα νοσοκομεία» επισήμανε λέγοντας πως είναι λάθος όμως να καλλιεργείται κλίμα εφησυχασμού στη κοινωνία γιατί δεν θέλει πολύ η κατιούσα πορεία των νοσηλευόμενων ασθενών, να γυρίσει σε ανιούσα.

Διαβάστε επίσης 

Αφήστε τα παιδιά ελεύθερα στις διακοπές – Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

Κακομαθαίνουμε το παιδί όταν ξαπλώνουμε δίπλα του μέχρι να κοιμηθεί;

«Κάτσε φρόνιμα, θα φωνάξω την αστυνομία»: Μάθε να εξηγείς, όχι να τρομοκρατείς

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.