Σεμινάριο infokids.gr: Μητρικός θηλασμός: Μύθοι και αλήθειες – Οι πρώτες μέρες του μωρού στο σπίτι – Η υγεία της λεχώνας

Αν είστε μέλλουσα ή νέα μανούλα και έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον θηλασμό του μωρού σας, αλλά και τις πρώτες ημέρες με αυτό στο σπίτι, το σεμινάριο “Μητρικός θηλασμός: Μύθοι και αλήθειες” που διοργανώνει το Infokids.gr με την εταιρεία ITF HELLAS Pharmaceuticals το Σάββατο 20/11, στο FUNDOM σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμο.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το μητρικό γάλα είναι ιδανική τροφή για το μωρό. Είναι η φυσική τροφή που ταιριάζει απόλυτα με τις ανάγκες του και προσαρμόζεται σε αυτές όσο το βρέφος μεγαλώνει.

Είναι πλούσιο σε αμυντικά κύτταρα και παράγοντες που προστατεύουν από λοιμώξεις. Η διατροφή με μητρικό γάλα έχει πολλά οφέλη τόσο για το βρέφος όσο και για τη μητέρα.

Όλες οι απορίες έχουν μια απάντηση

Σίγουρα οι απορίες κάθε νέας μαμάς που αποφασίζει να θηλάσει είναι πολλές και χρειάζονται σωστές και άμεσες απαντήσεις προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της.

“Ποιες είναι οι σωστές θέσεις θηλασμού”, “πώς θα κρατήσω το μωρό”, “υπάρχουν σημάδια πείνας του μωρού που πρέπει να καταλάβω”, “κλαίει συνέχεια, πεινάει” “ποια είναι τα γεύματα των πρώτων ημερών”, “έχω ανεπάρκεια γάλακτος και πώς την αντιμετωπίζω”, “με ποια γεύματα θα συμπληρώσω τον μητρικό θηλασμό” και άλλες πολλές ερωτήσεις θα βρουν απάντηση στο σεμινάριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Νοεμβρίου ώρα 11:30-13:30 στον Πολυχώρο FUNDOM (Εθνάρχου Μακαρίου 2, Περιστέρι).

Οι ομιλητές

Μαζι μας ο παιδίατρος κ. Ηλίας Χαραμαράς, ο οποίος θα μιλήσει για τις πρώτες ημέρες του μωρού στο σπίτι και για το τι πρέπει να προσέξουν οι νέοι γονείς.

Τον λόγο θα λάβει στη συνέχεια η γυναικολόγος κ. Βασιλική Σκαλαφούρη που θα μιλήσει για τη φροντίδα της λεχώνας, να λύσει απορίες και να καταρρίψει μύθους που συνδέονται με αυτή την περίοδο της ζωής της γυναίκας.

Φυσικά, λεπτομέρειες και διευκρινίσεις θα δώσει η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Αθήνας κ. Μαρία Λεμπέση, αναφορικά τον μητρικό θηλασμό, τα σπουδαία οφέλη του, αλλά και τον ρόλο του κατά την περίοδο της πανδημίας.

Τέλος, η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Στέλλα Λορέντζου θα δείξει κάποιες ασκήσεις που μπορούν να κάνουν οι λεχώνες για καλύτερη φυσική κατάσταση και ευεξία.

Μεγάλο δώρο

Με τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο μπαίνετε στην κλήρωση για ένα μεγάλο δώρο! Μια δωροεπιταγή 100 ευρώ από τα καταστήματα Λητώ.

Τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας, ενώ θα τηρούνται όλα τα μέτρα σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν για την οργάνωση εκδηλώσεων.

Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφάλεια και προστασία της υγείας των επισκεπτών, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία όπως αυτά υποδεικνύονται από την ισχύουσα νομοθεσία και τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

Παρακαλούμε σεβαστείτε τις υποδείξεις των υγειονομικών αρχών, αποφεύγοντας τον συνωστισμό και φορώντας μάσκα.

Δηλώστε συμμετοχή στο σεμινάριο

Η συμμετοχή σε αυτό θα πραγματοποιείται ΜΟΝΟ έπειτα από δήλωση στη ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η πρόσβαση του κοινό στον χώρο θα γίνεται αποκλειστικά με την επίδειξη Πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ για τα παιδιά απαιτείται η επίδειξη self test του τελευταίου 24ωρου.

Παρακαλείσθε σε περίπτωση ακύρωσης να μας καλέσετε εγκαίρως στο 2105121893.

Μαζί με τα παιδιά

Στο σεμινάριο, μπορείτε να συμμετάσχετε μαζί με τα παιδιά σας, τα οποία έχουν την δυνατότητα, όση ώρα εσείς θα παρακολουθείτε, να χαρούν δωρεάν το παιχνίδι τους στον Πολυχώρο FUNDOM.

Διαβάστε επίσης

Δώδεκα Έλληνες ερευνητές στη λίστα με τις πιο επιδραστικές δημοσιεύσεις παγκοσμίως

Οι 9 τύποι μπούκλας και πως θα τους αναγνωρίσετε – Χρειάζονται διαφορετικά προϊόντα περιποίησης

Tαυτόχρονος εμβολιασμός για γρίπη και COVID-19: Μία μόνο η πιο πιθανή σοβαρή παρενέργεια

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.