Οι 9 τύποι μπούκλας και πώς θα τους αναγνωρίσετε – Χρειάζονται διαφορετικά προϊόντα περιποίησης

Οι 9 τύποι μπούκλας και πως θα αναγνωρίσετε τον δικό σας τύπο. Και επειδή όλες οι μπούκλες δεν είναι ίδιες, χρειάζονται διαφορετικά προϊόντα περιποίησης με διαφορετικά συστατικά

Όταν μιλάμε για μαλλιά που δεν είναι ίσια, οι άνθρωποι και οι εταιρείες καλλυντικών τείνουν να εντάσσουν τα σγουρά μαλλιά σε μία μεγάλη κατηγορία. Υποθέτουν ότι όλες οι “κουλούρες”, τα δαχτυλιδάκια, οι τσακίσεις, οι μπούκλες και οι κυματισμοί μπορούν να έχουν μια προσέγγιση που να ταιριάζει σε όλους.

Αλλά οποιοσδήποτε έχει μπούκλες ξέρει ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Απαιτείται πολλή δουλειά για να αναγνωρίσετε τις μπούκλες σας και να αναπτύξετε μια ρουτίνα που πραγματικά τις αναδεικνύει.

Όλοι οι τύποι μπούκλας

Ο κομμωτής Andre Walker ξεκίνησε ένα σύστημα καταγραφής για μπούκλες, το οποίο χρησιμοποιείται σήμερα. Παρέχει έναν τρόπο να διακρίνονται οι τύποι μπούκλας με βάση την υφή τους. Χρησιμοποιεί τους αριθμούς 1 έως 4, με το 1 να είναι ίσια μαλλιά και το 4 να είναι με kinky υφή και υποκατηγορίες (Α έως C). Το A έχει τη μεγαλύτερη διάμετρο ή μέγεθος σχεδίου και το C το μικρότερο.

Κάθε τύπος μπούκλας χρειάζεται διαφορετικό προϊόν με άλλα συστατικά, έτσι ώστε να είναι ενυδατωμένα τα μαλλιά και οι μπούκλες ζωηρές και υγιείς.

Πως θα προσδιορίσετε τους τύπους από τις μπούκλες

Τα σγουρά μαλλιά είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται γενικά για να περιγράψει τα μαλλιά με ανάγλυφη υφή—από χαλαρούς κυματισμούς έως δαχτυλίδια και κουλούρες σε σχήμα Ζ.

Αλλά για να προσδιορίσετε πραγματικά τον τύπο της μπούκλας σας, πρέπει να ξεκινήσετε από το τριχωτό της κεφαλής και να δείτε πώς μεγαλώνουν οι θύλακες των τριχών. Οι θύλακες των τριχοθυλακίων στα σγουρά μαλλιά έχουν σχήμα οβάλ ή ασύμμετρο. Έτσι δημιουργείται ένα ελλειπτικό σχήμα που ευθύνεται για την μπούκλα. Στα ίσια μαλλιά, όλα τα κύτταρα του θύλακα ενεργούν μαζί και τα μαλλιά μεγαλώνουν ομοιόμορφα από τον ίσιο θύλακα σε στρογγυλό σχήμα.

Η καλύτερη στιγμή για να εξετάσετε τους θύλακές σας είναι όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα. Το νερό βαραίνει τα μαλλιά, αλλάζοντας την εμφάνισή τους σε σύγκριση με τα ξηρά μαλλιά.

Άλλες μπούκλες πίσω, άλλες μπροστά

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν μόνο ένα τύπο μπούκλας. Στην πραγματικότητα έχουν πολλά σχέδια στα μαλλιά τους.

Τα μαλλιά στο κεφάλι μας μεγαλώνουν διαφορετικά ανάλογα με το πού βρίσκονται. Τα μαλλιά στο πίσω μέρος του λαιμού έχουν πιο χαλαρό σχέδιο σε σύγκριση με τα μαλλιά στο μπροστινό μέρος και στα πλάγια.

Ανατρέξτε στο διάγραμμα για τους τύπους μπούκλας και, στη συνέχεια, δείτε τι είδους προϊόντα να αναζητήσετε.

Τύπος 2

Τα μαλλιά τύπου 2 κυμαίνονται από λεπτά έως τραχιά, και περιλαμβάνουν οτιδήποτε, από ανάγλυφη υφή έως διακριτικές μπούκλες. Οι μπούκλες διατηρούν το σχήμα τους, αλλά μπορούν εύκολα να ξεφουσκώσουν ή να ισιωθούν.

τύποι μπούκλας Α2

Τύπος μπούκλας 2Α

Τα 2Α μαλλιά είναι ωραία, έχουν ανάγλυφη υφή, ισιώνονται εύκολα και δεν έχουν όγκο στη ρίζα, ενώ κατσαρώνουν ελαφρώς προς τις άκρες. Τα άτομα με αυτόν τον τύπο μαλλιών θα πρέπει να χρησιμοποιούν “ένα ελαφρύ μους ή ορούς για να δώσουν όγκο σε αυτόν τον τύπο μαλλιών, αντί για κρέμες ή λάδια, που βαραίνουν τα μαλλιά”, λέει ο Andrew DiMeo, κομμωτής στο Nunzio Saviano Salon .

Τύπος μπούκλας 2Β

τύποι μπούκλας 2ΒΤα μαλλιά 2Β είναι πιο επίπεδα στην κορυφή του κεφαλιού με πιο καθορισμένους κυματισμούς σε σχήμα S που ξεκινούν από το μεσαίο μήκος και πιο χοντρές τρίχες από τον τύπο 2Α. Σύμφωνα με το DiMeo, δοκιμάστε ένα «σπρέι με θαλασσινό αλάτι για ενίσχυση της φυσικής υφής».

τύποι μπούκλας 2CΤύπος μπούκλας 2C

Τα μαλλιά 2C είναι πιο συμπαγή. Είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί φριζάρισμα και το κύμα S ξεκινά ακριβώς από τη ρίζα και είναι πολύ καλά καθορισμένο. Είναι σημαντικό να διατηρείτε αυτά τα μαλλιά ενυδατωμένα, γι’ αυτό καλύτερα να χρησιμοποιείτε ένα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα, το οποίο βοηθά να διατηρούνται τα φυσικά έλαια και η υγρασία. Χρησιμοποιήστε κρέμες styling πάνω από μους για να ενισχύσουν το φυσικό μοτίβο κυμάτων, καθώς και να ενυδατώσουν.

Τύπος 3

Τα μαλλιά τύπου 3 κυμαίνονται από μπούκλες με χαλαρό σχέδιο S έως σφιχτά δαχτυλίδια.

τύποι μπούκλας 3ΒΤύπος μπούκλας 3Α

Τα 3Α μαλλιά τείνουν να έχουν μεγάλες χαλαρές μπούκλες. Ωστόσο, τα μαλλιά είναι εύθραυστα, οπότε φροντίστε να περιορίσετε το άγγιγμα των μαλλιών σας, κάτι που θα διαταράξει τις μπούκλες και να δημιουργήσει φριζάρισμα. Όταν τα μαλλιά είναι νωπά, εφαρμόστε μια κρέμα για μπούκλες με ιδιότητες αφυδάτωσης και υγρασίας για να βοηθήσετε στη διατήρηση της υγρασίας και να μειώσετε το φριζάρισμα κατά το στέγνωμα με αέρα.

Τύπος μπούκλας 3Β

Οι τύποι μαλλιών 3Β έχουν ελαστικά, χοντρά δακτυλίδια που μπορεί να είναι πιο επιρρεπή στην ξηρότητα. Τα προϊόντα που περιέχουν υγραντικά στοιχεία λειτουργούν καλά σε αυτόν τον τύπο μαλλιών, επειδή προσελκύουν υγρασία στις τρίχες. Προτιμήστε ένα τζελ styling που περιέχει υγραντικές ουσίες για να δώσει ευκρίνεια και να μειώσει το φριζάρισμα.

τύποι μπούκλας 3CΤύπος μπούκλας 3C

Ο τύπος μαλλιών 3C ορίζεται από τις σφιχτές μπούκλες σαν τιρμπουσόν που είναι πυκνές και έχουν φυσικό όγκο. Αυτά τα μαλλιά επηρεάζονται επίσης από την υγρασία και φριζάρουν γρήγορα. Για να μην στεγνώσουν οι μπούκλες, χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα και στρώστε αφρό και κρέμες styling σε βρεγμένα μαλλιά για να βοηθήσετε τις μπούκλες να συσπειρωθούν για ένα πιο απαλό, δυνατό και φυσικό μοτίβο μπούκλας.

Τύπος 4

Τα μαλλιά τύπου 4 έχουν σφιχτές, μικρές, kinky μπούκλες που είναι φυσικά ξηρές και η υφή τους μπορεί να είναι από λεπτή έως τραχιά.

τύποι μπούκλας 4ΑΤύπος μπούκλας 4Α

Οι τύποι μαλλιών 4Α έχουν ορατό μοτίβο μπούκλας σαν ελατήρια σε σχήμα S που είναι πυκνά. Απαιτούν πιο συχνή συντήρηση για να διατηρούνται τα ελατήρια. Χρησιμοποιήστε μια κρέμα για μπούκλες και ένα μαλακτικό που αφήνει τα μαλλιά με ενυδατικά συστατικά για να δώσετε στα μαλλιά τη σωστή καθημερινή ενυδάτωση και να κάνετε το styling πιο εύκολο.

τύποι μπούκλας 4ΒΤύπος μπούκλας 4Β

Τα άτομα με τρίχες 4Β έχουν πυκνά συσσωρευμένα νήματα με έντονες γωνίες σε σχήμα Ζ αντί για κουλούρες. Δεδομένου ότι αυτά τα μαλλιά είναι πολύ επιρρεπή στην ξηρότητα, καλό είναι να χρησιμοποιούν απαλά μαλακτικά καθαρισμού. Επίσης να χρησιμοποιούν σπρέι υγρασίας και μαλακτικά που διατηρούν τα μαλλιά ενυδατωμένα μεταξύ των λουσίματος.

τύποι μπούκλας 4CΤύπος μπούκλας 4C

Τα μαλλιά 4C είναι ακόμη πιο εύθραυστα από τα μαλλιά 4B λόγω του σφιχτού ζιγκ-ζαγκ μοτίβου τους. Είναι επιρρεπή σε συρρίκνωση. Με αυτόν τον τύπο μαλλιών, είναι απαραίτητο να μείνετε μακριά από θειϊκά άλατα που απογυμνώνουν και θαμπώνουν τα μαλλιά. Αντίθετα, αναζητήστε φυσικά έλαια όπως argan, βούτυρο καριτέ και λάδι καρύδας και πιο βαριές κρέμες για να διατηρήσετε αυτόν τον τύπο μαλλιών ενυδατωμένο.

 

 

 

 

 

Πηγή: realsimple.com

Διαβάστε επίσης

Ο Γουίλ Σμιθ εξιστορεί το ταξίδι της απώλειας 10 κιλών μέσα από σειρά στο YouTube – Οι δυσκολίες και η απογοήτευση

Το παιδί τρώει τα νύχια του- Τι να κάνετε για να το ξεπεράσει

Νερό : 5+1 τρόποι να πίνουμε περισσότερο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.