Πράσινο φως για τις παρελάσεις από το υπουργείο Εσωτερικών

Πράσινο φως για τις παρελάσεις άναψε το υπουργείο Εσωτερικών και εξέδωσε σχετική εγκύκλιο για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Οι δήμοι και οι περιφέρειες μπορούν πλέον να προετοιμάζονται για τις παρελάσεις των μαθητών τους προκειμένου να τιμήσουν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε σήμερα την σχετική εγκύκλιο που τις επιτρέπει.

Ωστόσο, πρέπει να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα της πανδημίας, ενώ καλό θα ήταν οι μαθητικές παρελάσεις να μην έχουν διάρκεια μεγαλύτερης της ώρας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι το εξής:

Αθήνα

α. Την 27η Οκτωβρίου 2021. Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από την Κεντρική Επιτροπή Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, την Εθνική Γενική Συνομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας, εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις, εκπροσώπους Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, εκπροσώπους Σώματος Αδελφών Νοσοκόμων Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κτλ. Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης στεφάνι θα καταθέσουν εκπρόσωποι όλων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στο νομό.

β. Την 28η Οκτωβρίου 2021. Τέλεση επίσημης δοξολογίας. Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, από εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων, των πολιτικών κομμάτων και των Ενόπλων Δυνάμεων, τον Περιφερειάρχη Αττικής, τον Δήμαρχο Αθηναίων και τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Θεσσαλονίκη

Την 25η Οκτωβρίου
Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, όπως ορίζεται στη με αριθμό 73884/11.10.2021 απόφασή μας. Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου.

Την 26η Οκτωβρίου
Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό του πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου. γ. Την 27η Οκτωβρίου 2021 Παρέλαση μαθητών παρουσία μελών της Κυβέρνησης και λοιπών Αρχών.

Την 28η Οκτωβρίου
Κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από την Αυτού Εξοχότητα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παρέλαση αντιπροσωπευτικών τμημάτων των μαθητών και σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος κτλ. Το όλο πρόγραμμα μπορεί να εμπλουτισθεί και με άλλες εκδηλώσεις ή να προσαρμοστεί με το πρόγραμμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Διαβάστε επίσης

Απιστία ανδρών και αυτοικανοποίηση γυναικών – Πολλή τεστοστερόνη η αιτία

Σύντομα εξιτήριο για τη Φώφη Γεννηματά από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.