Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ η επιστροφή εκπαιδευτικών και μαθητών στα σχολεία

Tη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, αντί στις 11 θα ανοίξουν φέτος τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας. Και  αυτό διότι η 11η Σεπτεμβρίου είναι ημέρα Σάββατο.

Στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας είναι τα μαθήματα να ξεκινήσουν με τη φυσική παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό εργαστηριακό τεστ για τους εκπαιδευτικούς

Ειδικότερα και μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου. Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό self test για τους μαθητές

Οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

”Παροτρύνουμε τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να σπεύσουν να αξιοποιήσουν αυτήν την ασπίδα προστασίας από τον κορονοϊό, πριν την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας. Και προσθέτει, ”Στόχος όλων μας, η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας και η απρόσκοπτη λειτουργία των εκπαιδευτικών μας δομών”.

Σημειώνεται ό,τι τα νέα αναλυτικά πρωτόκολλα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών θα ανακοινωθούν λεπτομερώς πλησιέστερα στην ημερομηνία έναρξης του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους, λαμβανομένων υπόψιν πάντοτε των συστάσεων της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων και αναλόγως της πορείας της πανδημίας στη χώρα.

 

Διαβάστε επίσης

COVID-19: Εντείνεται εκ νέου η ανησυχία – Άνοδος στους σκληρούς δείκτες

ΠΟΥ: Έκκληση στους πιο ισχυρούς του πλανήτη για τις ανισότητες στα εμβόλια

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.