ΠΟΥ: Διαγνωστικά τεστ στους μαθητές ακόμα και χωρίς συμπτώματα για να αποφευχθεί η τηλεκπαίδευση

Ο φόβος για ένα νέο κύμα της πανδημίας που θα βασίζεται στη μετάλλαξη Δέλτα πλανάται πάνω από την Ευρώπη και ο ευρωπαϊκός κλάδος του ΠΟΥ έχει ξεκινήσει τις προειδοποιήσεις για την αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 εκ νέου στην Ευρώπη έπειτα από δέκα διαδοχικές εβδομάδες υποχώρησης.

Σήμερα, πάντως, η αρμόδια για την Ευρώπη διεύθυνση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας συνέστησε τη διενέργεια τεστ PCR ή αντιγόνου στο σχολικό περιβάλλον προκειμένου να αποφευχθεί μια ακόμη προσφυγή στην τηλεκπαίδευση, στην περίπτωση νέας ανόδου των κρουσμάτων της Covid-19.

Έτσι, ο αρμόδιος για την Ευρώπη διευθυντής του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε σε δηλώσεις του τόνισε «Οι θερινοί μήνες προσφέρουν στις κυβερνήσεις μια χρυσή ευκαιρία για να θέσουν σε εφαρμογή ένα σύνολο μέτρων τα οποία θα συμβάλουν στη μείωση των ποσοστών μόλυνσης και στο να αποφευχθεί το κλείσιμο των σχολείων».

Βλαβερό για τα παιδιά το κλείσιμο των σχολείων

Σε κοινή ανακοίνωση με την UNESCO και την UNICEF, ο Κλούγκε εκτιμά πως το κλείσιμο των σχολείων είχε «βλαβερή επίδραση στην εκπαίδευση και την κοινωνική και ψυχική ευημερία των παδιών μας και των νέων μας».

Ενώ, μάλιστα, μέχρι τώρα τα διαγνωστικά τεστ στο σχολικό περιβάλλον πραγματοποιούνταν σε περίπτωση συρροής κρουσμάτων σ’ ένα ίδρυμα, ο ΠΟΥ εκτιμά πλέον πως μπορεί να συνιστάται η πραγματοποίησή τους ακόμη και χωρίς να υπάρχουν συμπτώματα στους μαθητές και το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό.

Κάλεσμα στις κυβερνήσεις

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην πανδημία να στερήσει την εκπαίδευση και την ανάπτυξη από τα παιδιά μας», υπογράμμισε ο Κλούγκε, ο οποίος έχει επανειλημμένα καλέσει τις κυβερνήσεις στην ευρωπαϊκή περιφέρεια του ΠΟΥ να δώσουν μάχη κατά της απομάκρυνσης μερικών μαθητών από το σχολείο εξαιτίας της τηλεκπαίδευσης.

Για τους θεσμούς του ΟΗΕ, το κλείσιμο των σχολείων δεν πρέπει να εξετάζεται παρά ως ύστατο μέτρο, μόνον αν υπάρχει «έκρηξη κρουσμάτων ή η μετάδοση στην κοινότητα δεν μπορεί να ελεγχθεί με κανένα άλλο μέσο».

Η αρμόδια για την Ευρώπη διεύθυνση του ΠΟΥ προβλέπει ότι η παραλλαγή Δέλτα θα έχει γίνει «κυρίαρχη» μέχρι τον Αύγουστο γι’ αυτό επιβάλλεται να ληφθούν μέτρα τα οποία και θα τηρηθούν «Θα υπάρξει ένα νέο κύμα στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, εκτός αν παραμείνουμε πειθαρχημένοι», είπε χαρακτηριστικά ο Χανς Κλούγκε.

Διαβάστε επίσης

Bloomberg: Πέθαναν έξι πλήρως εμβολιασμένοι στις Σεϋχέλλες

Κρούσμα κολομβιανής παραλλαγής εντοπίστηκε στην Ελλάδα

Επίδομα αναδοχής έως 1.200 ευρώ – Τι πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.