Την κατάργηση του clawback στα νοσήλια για να συμμετάσχουν οι ιδιώτες στα απογευματινά χειρουργεία, ζητά ο ΙΣΑ

Την κατάργηση του clawback προκειμένου να συμμετάσχει και ο ιδιωτικός τομέας στην μείωση της λίστα αναμονής των χειρουργείων χωρίς επιβάρυνση του ασθενή, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Εκτός από τα απογευματινά χειρουργεία, θα μπορούσε να βοηθήσει και η κατάργηση του clawback προς την κατεύθυνση αυτή, επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωσή του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, επισημαίνει ότι είναι σημαντική κάθε προσπάθεια αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες. Οι τεράστιες αναμονές για χειρουργικές επεμβάσεις στα δημόσια νοσοκομεία είναι μια απαράδεκτη κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο την υγεία του ασθενή και επιβάλλεται άμεσα να διορθωθεί.
Τα απογευματινά χειρουργεία θα βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση της λίστας και στη μείωση των αναμονών.

Ωστόσο σε αυτό, θα μπορούσε να συμβάλλει καθοριστικά και ο ιδιωτικός τομέας και μάλιστα χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση για τον ασθενή εάν αφαιρεθεί το αναχρονιστικό και άδικο μέτρο του Clawback.

Ο ρόλος του ΕΟΠΥΥ

Ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να αποζημιώνει με τους ίδιους όρους, τόσο το δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα. Η αφαίρεση του Clawback από τα νοσήλια αποκαθιστά την ισονομία ενώ θα αποβεί προς όφελος του ασθενή καθώς ο ιδιωτικός τομέας θα μπορεί πλέον με τους ίδιους όρους με το δημόσιο τομέα, να συμμετέχει στα χειρουργεία και να εξυπηρετεί έναν αριθμό ασφαλισμένων χωρίς επιβάρυνση για τον ασθενή.

Διαβάστε επίσης 

Εξαίρεση φθηνών φαρμάκων από το clawback – Αντίδραση του ΣΦΕΕ

Clawback: Ολοταχώς για δραστική μείωση, το «πράσινο φως» από τον πρωθυπουργό

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.