Γερμανία: Με άλλο εμβόλιο η δεύτερη δόση για όσους είχαν κάνει αρχικά AstraZeneca

Με εμβόλιο τύπου mRNA θα πρέπει να εμβολιαστούν όσοι έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση με AstraZeneca και είναι κάτω των 60 ετών, συνιστά η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) για την Γερμανία.

Η δεύτερη δόση, σύμφωνα με την Επιτροπή, θα πρέπει να χορηγηθεί δώδεκα εβδομάδες μετά την πρώτη, καθώς ακόμη δεν υπάρχουν μελέτες για την ασφάλεια του συνδυασμού δύο διαφορετικών εμβολίων.

Η σύσταση αυτή θα ισχύει μέχρις ότου υπάρξουν νέα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με το εμβόλιο AstraZeneca και μέχρις ότου διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση με τα περιστατικά θρόμβωσης.

Αυτή τη στιγμή στην Γερμανία εγκεκριμένα εμβόλια τύπου mRNA είναι της BioNTech/Pfizer και της Moderna.

Την περασμένη Τρίτη η Επιτροπή, έπειτα από τα νέα περιστατικά θρομβοεμβολών, εξέδωσε οδηγία, σύμφωνα με την οποία, το εμβόλιο της AstraZeneca θα πρέπει στο εξής να χορηγείται σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Συνδυασμός δύο εμβολίων

Ο συνδυασμός δύο εμβολίων δεν είναι πρωτοφανής πρακτική. Το Ηνωμένο Βασίλειο την έχει εγκρίνει από τον Ιανουάριο, με στόχο να επισπεύσει την εμβολιαστική κάλυψη.

Μάλιστα, διάφορες ερευνητικές ομάδες κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες διερευνούν το ενδεχόμενο η συνδυαστική χορήγηση δύο διαφορετικών εμβολίων να είναι πιο αποτελεσματική.

ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

Μπορεί κανείς να εμβολιαστεί με δύο διαφορετικά εμβόλια κατά του κορονοϊου;

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.