ΕΟΦ: Ανακαλεί από την αγορά παρτίδες κτηνιατρικού φαρμάκου

Στην ανάκληση παρτίδων κτηνιατρικού φαρμάκου που χρησιμοποιείται κυρίως ως αντιβίωση σε ζώα και κυρίως σκύλους και γάτες, προχωρά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για οκτώ παρτίδες κτηνιατρικού φαρμάκου, της εταιρείας Dechra Regularoty BV, The Netherlands, καθώς βρέθηκαν εκτός προδιαγραφών σε σχέση με συστατικά τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΦ

«Αποφασίζουμε την ανάκληση όλων των παρτίδων του συνημμένου πίνακα του κτηνιατρικού φαρμάκου Clavudale (40+10)MG/TAB ΚΩΔ. ΕΟΦ 0190401 της εταιρείας Dechra Regularoty BV, The Netherlands.

Κατά τον έλεγχο σταθερότητας παρατηρήθηκαν αποτελέσματα εκτός προδιαγραφών σχετικά με την εμφάνιση, τον ποσοτικό προσδιορισμό του κλαβουλανικού οξέως, τον ποσοτικό προσδιορισμό της αμοξικιλλίνης, την περιεκτικότητα νερού, τις σχετικές προσμίξεις αμοξικιλλίνης, τις σχετικές προσμίξεις κλαβουλονικού οξέως, την διαλυτοποίηση της αμοξικιλλίνης και την διαλυτοποίηση του κλαβουλονικού οξέως.

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται με σκοπό την ενίσχυση της ανάκλησης της εταιρείας ‘Dechra Regulatory BV, The Netherlands” και στο πλαίσιο προάσπισης της Δημόσιας Υγείας.

Η εταιρεία ‘Altavet – Φώκος Δ., Παπάτσας Ι. & Σια Ε.Ε.’ οφείλει να εφαρμόσει τα διορθωτικά μέτρα του παραγωγού, να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

Τι είναι το Clavudale 40mg/10mg Tablets for Cats and Dogs

Το Clavudale 40mg/10mg, είναι κτηνιατρικό φάρμακο σε ταμπλέτες που χορηγείται σε γάτες και σε σκύλους, για την θεραπεία από βακτήρια που προσβάλλουν τα οικόσιτα τετράποδα.

Ενδείκνυνται για τη θεραπεία βακτηριακών λοιμώξεων ευαίσθητων στην αμοξικιλλίνη σε συνδυασμό με κλαβουλανικό οξύ όπου η κλινική εμπειρία ή/και οι δοκιμές ευαισθησίας υποδεικνύουν το προϊόν ως το φάρμακο εκλογής.

Τα δισκία Clavudale είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά έναντι δερματικών λοιμώξεων (βαθιών και επιφανειακών), λοιμώξεων της στοματικής κοιλότητας, λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, λοιμώξεων της αναπνευστικής οδού και γαστρεντερικών λοιμώξεων.

Διαβάστε επίσης 

Η φιλόδοξη Φωτεινή, η Όλγα της Υγείας και ο γκρινιάρης Κώστας

Ημέρα της Γης: Επιστήμονες προειδοποιούν για πιο ακραίες καιρικές συνθήκες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.