Συνεχίζεται η εκστρατεία για τον διαβήτη #EinaiStoDikoSouXeri

Η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης #EinaiStoDikoSouΧeri, για το σακχαρώδη διαβήτη και τις επιπτώσεις του στο καρδιαγγειακό σύστημα, που υλοποιούν η Νοvo Nordisk Hellas και η ΑΜΚΕ “Με Οδηγό το Διαβήτη” εμπλουτίζεται με νέο, οπτικοακουστικό περιεχόμενο, με στόχο την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση του κοινού.

Η εκστρατεία μας εμπλουτίζεται με σύντομα, χρηστικά βίντεο, όπου κορυφαίοι ιατροί, εξειδικευμένοι στο Σακχαρώδη Διαβήτη, την Παχυσαρκία και την Καρδιολογία απαντούν σε ερωτήσεις σχετικά με τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, τη σχέση,  αλλά και τις στρατηγικές πρόληψης που πρέπει να ακολουθήσουμε για να αναχαιτίσουμε την επερχόμενη επιδημία της νόσου, η οποία βαδίζει παράλληλα με εκείνη της παχυσαρκίας.

Με λόγο μεστό και κατανοητό, οι ειδικοί ενημερώνουν το κοινό για τους κινδύνους του σακχαρώδη διαβήτη, αλλά και του προδιαβήτη, τις επιπτώσεις τους στο καρδιαγγειακό σύστημα και τα οφέλη από την απώλεια βάρους και την πρόληψη της παχυσαρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι, τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, έχουν 2 έως 4 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν έμφραγμα του μυοκαρδίου ή αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, σε σύγκριση με τα άτομα χωρίς. Ωστόσο, μεγάλο ποσοστό των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 αγνοεί ότι διατρέχει αυτόν τον αυξημένο κίνδυνο.6

Στα ενημερωτικά βίντεο συμμετέχουν: (με αλφαβητική σειρά)

Η πρέσβειρα της εκστρατείας #EinaiStoDikoSouXeri, η γνωστή ηθοποιός Αθηνά Ζώτου.
Ο κ. Ευθύμιος Καπάνταης, Παθολόγος, Διευθυντής του Τμήματος Διαβήτη, Παχυσαρκίας και Μεταβολισμού του Νοσοκομείου Metropolitan, Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Ο κ. Αντώνιος Λέπουρας, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διευθυντής Παθολογικής – Διαβητολογικής Κλινικής, υπεύθυνος Διαβητολογικού Κέντρου και εξωτερικών ιατρείων σακχαρώδη διαβήτη του Metropolitan General.

Ο κ. Κωνσταντίνος Μακρυλάκης, Γ.Γ. Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, Καθηγητής Παθολογίας-Μεταβολικών Νοσημάτων Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΓΝΑ Λαϊκό.

Ο κ. Σπύρος Σαπουνάς, Ενδοκρινολόγος Διαβητολόγος, Αντιπρόεδρος Μη Μεταδοτικών Νοσημάτων του Ε.Ο.Δ.Υ.

Ο κ. Γεράσιμος Σιάσος, Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής Αθηνών & Πρόεδρος Ομάδας Εργασίας Καρδιά και Διαβήτης της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Διαβάστε επίσης 

Παραμένουν οι ελλείψεις φαρμάκων στα φαρμακεία

Παπαδημητρίου και Τρύφων “στα κάγκελα”, πονοκέφαλος για Θεανώ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.