Παραμένουν οι ελλείψεις φαρμάκων στα φαρμακεία

Παραμένουν οι ελλείψεις φαρμάκων στα φαρμακεία, όπως καταγγέλλει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής σε ανακοίνωσή του.

Το πρόβλημα που ταλαιπώρησε πολίτες, φαρμακοποιούς και όλη την αλυσίδα που εμπλέκεται στην παραγωγή, διακίνηση και διάθεση των φαρμάκων μέσω των φαρμακείων, εξακολουθεί να υφίσταται παρά τα μέτρα που ελήφθησαν το τελευταίο διάστημα από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ, όπως π.χ. απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών φαρμάκων από την Ελλάδα προς το εξωτερικό.

Ελλείψεις φαρμάκων στα φαρμακεία

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής επαναφέρει το θέμα στη δημοσιότητα με σημερινή του ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται επίσης και στη συγκομιδή των ληγμένων φαρμάκων.

Ο ΦΣΑ επισημαίνει τα εξής:

“Οι ελλείψεις φαρμάκων εξακολουθούν να ταλαιπωρούν φαρμακοποιούς και πολίτες εδώ και αρκετούς μήνες. Φάρμακα πρώτης ανάγκης εξακολουθούν να απουσιάζουν από τα ράφια φαρμακείων και να αναγκάζουν τους πολίτες να τηλεφωνούν σε φαρμακεία μήπως και ανακαλύψουν τα φάρμακα τους.

Παράλληλα έχει σταματήσει η αποκομιδή των ληγμένων φαρμάκων από τους ειδικούς κάδους του ΙΦΕΤ που έχουν τοποθετηθεί στα φαρμακεία, με αποτέλεσμα οι κάδοι να έχουν υπερχειλίσει και να μην μπορούν να δεχθούν άλλα φάρμακα για ανακύκλωση ή καταστροφή.

Τα δυο αυτά γεγονότα αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία και καλούνται οι αρμόδιοι και το υπουργείο υγείας να παρέμβουν άμεσα για επίλυση του προβλήματος”.

Διαβάστε επίσης

Έρχεται αλγόριθμος για εξατομικευμένη διατροφή – Βραβείο καινοτομίας σε Έλληνες ερευνητές

Παπαδημητρίου και Τρύφων “στα κάγκελα”, πονοκέφαλος για Θεανώ

Θ. Καρποδίνη: Νόμιμη η αντικατάσταση του Γενικού Δ/ντή Οικονομικών του ΕΟΠΥΥ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.