Προγραμματική Συμφωνία Υπουργείου Υγείας – ΕΚΠΑ, για κατάρτιση των εργαζομένων στην ΠΦΥ

Προγραμματική Συμφωνία για την υλοποίηση μέρους του έργου, «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα – Επανεκπαίδευση και Κατάρτιση Προσωπικού» στο πλαίσιο της δράσης «Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Περίθαλψης» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Ελλάδα 2.0, υπέγραψαν ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Αθανάσιος Δημόπουλος.

Το έργο αφορά στην υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης και επανεκπαίδευσης των εργαζομένων στις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας και στις υποστηρικτικές δομές τους. Το ανθρώπινο δυναμικό αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που έχει αναπτύξει το υπουργείο Υγείας.

Σκοπός 

Σκοπός είναι, να σχεδιαστεί και να παραδοθεί ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αναβάθμιση δεξιοτήτων του ιατρικού και λοιπού προσωπικό καθώς και ένα πλαίσιο ανάπτυξης πλήρως εναρμονισμένο με τις τελευταίες τάσεις στην ψηφιακή διάσταση και στις σύγχρονες τάσεις διοίκησης και αποτελεσματικών υπηρεσιών υγείας.

Διαβάστε επίσης 

Μητσοτάκης: Σε μια τετραετία, μπορούμε να έχουμε ένα νέο, διαφορετικό ΕΣΥ

Πλεύρης από Βουλή: Στηρίζουμε τα νοσοκομεία του ΕΣΥ και το προσωπικό τους

Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής για τα Σπάνια Νοσήματα: Η σημασία της έρευνας και η λύση για την υποδιάγνωση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.