Πλεύρης από Βουλή: Στηρίζουμε τα νοσοκομεία του ΕΣΥ και το προσωπικό τους

Στηρίζουμε τα νοσοκομεία του ΕΣΥ και το προσωπικό τους, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης υποστηρίζοντας στην Ολομέλεια της Βουλής, τις διατάξεις της τροπολογίας που αφορούν την προκήρυξη 2Κ/2019 και τα Διοικητικά Συμβούλια των νοσοκομείων του ΕΣΥ που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το Σύστημα Καινοτομίας στον δημόσιο τομέα και άλλες διατάξεις.

Ο κ. Πλεύρης, αναφερόμενος στην προκήρυξη 2Κ/2019 είπε ότι αναδεικνύεται «η προχειρότητα με την οποία έκανε τις προκηρύξεις η προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς επίσης και τον λαϊκισμό που χαρακτηρίζει μεγάλο μέρος των συναδέλφων βουλευτών της αντιπολίτευσης όταν αναφέρονται γενικά για τις προκηρύξεις προσωπικού στο ΕΣΥ». Βγάλατε είπε «μια προκήρυξη με μία αυξημένη μοριοδότηση που δεν δικαιολογούνταν». Ήρθε «το 2022 το ΣτΕ και με δύο αποφάσεις του έκρινε την προκήρυξη αντισυνταγματική αφήνοντας 1.116 άτομα να μένουν εκτεθειμένα»!

Σήμερα, είπε ο κ. Πλεύρης «εμείς ερχόμαστε και λύνουμε το πρόβλημα παρέχοντας την δυνατότητα να παραμείνουν στις κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν. Αν δεν υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις δημιουργούνται προσωποπαγείς θέσεις. Οι προσωποπαγείς αυτές θέσεις θα παραμείνουν μέχρι να κενωθεί η πρώτη οργανική θέση έτσι ώστε να μην υπάρξει και αύξηση των οργανικών θέσεων».

Τι αλλάζει στα ΔΣ των νοσοκομείων του ΕΣΥ

Προανήγγειλε πως «για τους υποψηφίους οι οποίοι έχουν μπει σε άλλη θέση από αυτή που υπηρετούν τώρα, θα κληθούν εντός 20 ημερών να επιλέξουν ποια από τις δύο θέσεις θέλουν να κρατήσουν. Με αυτόν τον τρόπο, όσοι κρίθηκαν ότι πρέπει να διοριστούν, θα διοριστούν και παράλληλα όσοι αυτό το διάστημα υπηρετούν θα παραμείνουν σε οργανικές θέσεις ή προσωποπαγείς».

Σχετικά με τις διατάξεις για τις διοικήσεις των νοσοκομείων των ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως «όπου υπάρχουν δωρεές θα μπαίνει και άτομο του δωρητή παράλληλα επιλέγουμε να υπάρχουν άλλα δύο άτομα στο διοικητικό συμβούλιο. Το ένα να είναι ένας εκπρόσωπος της Περιφέρειας προκειμένου να στηριχθούν τα νοσοκομεία και σε υλικοτεχνική υποδομή αλλά και σε επικουρικό προσωπικό και ένας εκπρόσωπος από τον οικείο ιατρικό σύλλογο που είναι ένα πάγιο αίτημα των Ιατρικών Συλλόγων».

Διαβάστε επίσης 

Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής για τα Σπάνια Νοσήματα: Η σημασία της έρευνας και η λύση για την υποδιάγνωση

ΕΟΦ: Αποσύρονται όλες οι παρτίδες καλλυντικού και ανακαλείται φαρμακευτικού ορού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.