Εστία κορονοϊού στο Αντικαρκινικό “Μεταξά” – Το 45% του προσωπικού δεν έχει εμβολιαστεί

Συναγερμός από χθες στο Αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά» στον Πειραιά, λόγω εστίας κορονοϊού.

Όπως έγινε γνωστό 20 ασθενείς και 24 εργαζόμενοι του νοσοκομείου εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Η διασπορά ξεκίνησε πριν δύο εβδομάδες όταν καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα σε νοσηλεύτρια. Στη συνέχεια βρέθηκαν θετικοί και άλλοι εργαζόμενοι. Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει μεταφέρει τους 20 ασθενείς που μολύνθηκαν με κορονοιό στον 6ο όροφο του νοσοκομείου, όπως είπε μιλώντας στο MEGA το πρωί της Παρασκευής, ο Διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου «Μεταξά», Παύλος Σαρώφ.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που έχει εμβολιαστεί είναι περίπου στο 55%, καθώς πολλοί δεν δέχθηκαν ή αμέλησαν να εμβολιαστούν.

Ο κ. Σαρώφ είπε ότι τα θετικά κρούσματα στους ασθενείς δεν προέρχονται από το προσωπικό αλλά πιθανότατα από τους συνοδούς ή τους συγγενείς τους. Για αυτούς τους ασθενείς, όπως είπε έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος στον έκτο όροφο του νοσοκομείου. Το νοσοκομείο, σύμφωνα με τον κ. Σαρώφ, λειτουργεί κανονικά και δεν πρόκειται να σταματήσει τη λειτουργία του.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.