Φωτιά στο Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου: Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη Πλεύρης, Γκάγκα και Παπαευσταθίου – Μάλλον, ασθενής άναψε τσιγάρο

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου μεταβαίνουν εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη για τη φωτιά που ξέσπασε στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Τη σορό ενός ατόμου εντόπισαν πυροσβέστες κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί στην κλινική Covid στο δεύτερο όροφο του πέτρινου κτιρίου του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Την φωτιά έβαλε πιθανότατα ένας ασθενής που νοσηλευόταν μόνος του σε τρίκλινο δωμάτιο, στον θάλαμο 6, από τσιγάρο που άναψε, με αποτέλεσμα να αναφλεγεί το παρεχόμενο οξυγόνο, το οποίο είναι εξαιρετικά εύφλεκτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, δύο ασθενείς με Covid τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ακόμη τέσσερις νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα.

Οι υπόλοιποι νοσηλευόμενοι απομακρύνθηκαν από την κλινική Covid και μεταφέρθηκαν σε άλλες πτέρυγες του νοσοκομείου.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί η φωτιά περιορίστηκε, ωστόσο, οι ζημιές που προκλήθηκαν στο εσωτερικό της κλινικής είναι μεγάλες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει ότι η φωτιά έχει περιοριστεί. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς μετέχουν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής και 30 πυροσβέστες.

Διαβάστε επίσης

Οι τρεις επικεφαλής των Pfizer, BioNTech και Moderna κέρδισαν αμοιβές άνω των 100 εκατ. δολαρίων

Πόσο προστατεύει τελικά η τέταρτη δόση του εμβολίου για την COVID-19, αυξημένες οι μολύνσεις διεθνώς

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.