Κορονοϊός: 1623 θάνατοι μέσα στον Φεβρουάριο και 51.653 κρούσματα

Με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο φεύγει ο Φεβρουάριος καθώς καταγράφηκαν 51.653 κρούσματα κορονοϊού στη διάρκεια του μήνα, ενώ 1.623 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους το ίδιο διάστημα.

Αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά νοσηλεύονται 1.120 ασθενείς με νόσο Covid και επιπλέον 391 δίνουν τη δική τους μάχη διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ τα ενεργά κρούσματα σε ολόκληρη τη χώρα είναι πάνω από 12.000.

Οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι το πρώτο 15ήμερο του Μαρτίου θα πιεστεί πολύ το σύστημα υγείας καθώς θα μπουν ακόμη περισσότεροι ασθενείς σε Εντατικές.

Γι’ αυτό το λόγο χθες σε έκτακτη επιχειρησιακή σύσκεψη που έγινε στο ΕΚΑΒ, με τον επικεφαλής του Κέντρου, κ. Νίκο Παπαευσταθίου και τον γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, κ. Γιάννη Κωτσιόπουλο, αποφασίστηκε η παραχώρηση ακόμη 70 κλινών ΜΕΘ για τις ανάγκες της επιδημίας που θα δίδονται σταδιακά τις επόμενες ημέρες.

Στο μεταξύ έχουν πραγματοποιηθεί 885.821 εμβολιασμοί και σχεδόν το 5,5% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών πάνω από 10% θα είναι η ανοσία του ελληνικού πληθυσμού το επόμενο διάστημα, και έως τον Μάιο θα έχει φτάσει στο 30%.

Ένας στους έξι κατοίκους της Αττικής και ένας στους πέντε στη Θεσσαλονίκη έχει ήδη κάποιου βαθμού ανοσία, είτε μέσω της φυσικής νόσησης είτε μέσω των εμβολιασμών, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Στα μέσα του καλοκαιριού, εκτιμάται πως η ανοσία θα βρίσκεται στο 46% και στο 54% τον Αύγουστο, ενώ ο στόχος εμβολιασμού του 70% του πληθυσμού θα έχει επιτευχθεί τον Νοέμβριο.

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.