Δείκτης θετικότητας: Στα ύψη Δράμα και Καβάλα- Μείωση κρουσμάτων στα παιδιά

Σταθεροποιημένη εμφανίζεται η διασπορά του κορονοϊού στις περισσότερες περιοχές της χώρας σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ. Ωστόσο ο δείκτης θετικότητας, σε Δράμα και Καβάλα προκαλεί προβληματισμό.

Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, ο δείκτης θετικότητας, διαμορφώνεται σε  1.17% σε σύνολο 1.303.844 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0.25% σε σύνολο 1.911.382 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0.48%.

Στα ύψη ο δείκτης θετικότητας σε Δράμα και Καβάλα

Συγκεκριμένα, το υψηλότερο ποσοστό ανάμεσα στις περιοχές εντοπίζεται στην Δράμα με θετικότητα 1,36% και ακολουθεί η Καβάλα με 1,19% . Κατά το τελευταίο 24ωρο τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Δράμα ήταν 74, ενώ στην Καβάλα εντοπίστηκαν 44 κρούσματα κορονοϊού.

Δείκτης-Θετικότητας.jpeg

Σχετικά με τις εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 1.302, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 1.000. O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1.

Σημειώνεται πως, τo Rt για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.03 (95% ΔΕ: 0.98 – 1.1)

Μείωση κρουσμάτων σε παιδιά 4-18 ετών

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας 4-18 ετών ανέρχεται σε 4.135 αποτελώντας το 27% και παρουσίασε μείωση 3.57% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης 

Φαρμακευτική πολιτική – Τον Νοέμβριο οι αποφάσεις για clawback και δαπάνες

Πολύποδες και καρκίνος παχέος εντέρου: Έγκαιρη διάγνωση με την κολονοσκόπηση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.