Διαγνωστικά κέντρα : Αναστέλλεται η 24ωρη απεργία μετά τη συνάντηση με Πλεύρη

Την αναστολή της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, που είχε εξαγγείλει για την προσεχή Τρίτη, 12 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το Συντονιστικό Όργανο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), μετά την συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη. 

Ειδικότερα, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου στις 9:00 μ.μ. έγινε τηλεδιάσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας παρουσία των εκπροσώπων των Ομίλων των διαγνωστικών εργαστηρίων και φορέων του υγειονομικού μετώπου.

Άδικο το μέτρο του claw back

Στην τηλεδιάσκεψη ζήτησε και συμμετείχε ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, οποίος έκανε ανάλυση της οικονομικής κατάστασης του προϋπολογισμού. Και ενημέρωσε ότι πιστεύει ότι το μέτρο του claw back είναι άδικο.

Ζήτησε να υπάρξει αναστολή των κινητοποιήσεων και να έχει μία παράταση χρόνου έως τις 30/10/2021. Πέραν της υφιστάμενης έξτρα χρηματοδότησης των 30 εκατομμυρίων ευρώ (15 εκατ. ευρώ για το 2020 και 15 εκατ. ευρώ για το 2021).

Διαθρωτικά μέτρα

Το Συντονιστικό Όργανο έθεσε στον κ. Πλεύρη το μείζον για τον κλάδο ζήτημα της ελάττωσης της προείσπραξης του claw back για το 2021, για την οποία ο κ. Πλεύρης είπε. ότι θα προσπαθήσει να βρει λύση, χωρίς να δεσμευτεί ωστόσο, καθώς πρόκειται όπως είπε για θέμα νομικής φύσεως.

Ωστόσο, όπως ενημέρωσε ο κ. Πλεύρης,  θα υπάρξει πρόταση για διαρθρωτικά μέτρα που θα οδηγήσουν στη μεγάλη μείωση του claw back έως και την κατάργηση του.

Διαβάστε επίσης 

Τα μαλλιά του Ζαούτη, τα σαρδάμ της Γκάγκα και η αγωνία για τον υπερεμβολιασμό

Ανακουφιστική Φροντίδα στο σπίτι – Πρόγραμμα δωρεάν υπηρεσιών για χρόνια πάσχοντες

Απαγόρευση εισόδου σε μη εμβολιασμένους σχεδόν παντού σε αυτή την πόλη – Το πιο αυστηρό μέτρο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.