Απαγόρευση εισόδου σε μη εμβολιασμένους σχεδόν παντού σε αυτή την πόλη – Το πιο αυστηρό μέτρο

Απαγόρευση εισόδου σε μη εμβολιασμένους πολίτες σχεδόν στους περισσότερους κλειστούς χώρους, αποφάσισαν οι δημοτικοί άρχοντες σε αυτή την τεράστια μεγαλούπολη.

Στις 6 Οκτωβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Λος Άντζελες αποφάσισε ότι απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού για σχεδόν όλους τους εσωτερικούς χώρους. Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, το διάταγμα ψηφίστηκε με 11 ψήφους έναντι 2.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ζητούν πιστοποιητικό εμβολιασμού όταν οι πελάτες εισέρχονται στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους, από τις 4 Νοεμβρίου.

Στο Λος Άντζελες από χθες 7 Οκτωβρίου απαιτείται απόδειξη τουλάχιστον μίας δόσης εμβολίου σε εσωτερικούς χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Τώρα, η νέα απόφαση απαγορεύει από τις 4 Νοεμβρίου την είσοδο σε μη εμβολιασμένα άτομα σε:

  • εστιατόρια,
  • εμπορικά κέντρα,
  • κινηματογράφους,
  • κομμωτήρια,
  • καφετέριες,
  • γυμναστήρια,
  • μουσεία και σε πολλούς άλλους εσωτερικούς χώρους.

Ο δήμαρχος του Λος Άντζελες, Έρικ Γκαρσέτι , αναμένεται να υπογράψει άμεσα αυτό το νέο διάταγμα σε νόμο, σύμφωνα με τους Los Angeles Times.

“Δεν θέλω να θάψω άλλο υπάλληλο της πόλης, αστυνομικό, πυροσβέστη”, είπε ο Γκαρσετί. «Οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να μην κάνουν το εμβόλιο, αλλά δεν είναι ελεύθεροι να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή άλλων ανθρώπων».

Επιτρέπεται στους πελάτες να εξαιρεθούν για θρησκευτικούς ή ιατρικούς λόγους, αλλά οι επιχειρήσεις πρέπει να απαιτούν από αυτούς τους πελάτες να χρησιμοποιούν τις υπαίθριες εγκαταστάσεις ή να δείχνουν αποδεικτικά στοιχεία για πρόσφατο αρνητικό τεστ COVID, εάν δεν υπάρχουν εξωτερικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τους Los Angeles Times.

Μόνο για την τουαλέτα

Εάν δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία εμβολιασμού ή εξαίρεσης, επιτρέπεται να εισέρχονται μόνο σε κλειστούς χώρους για λίγο για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα ή για να παραλάβουν μια παραγγελία, σύμφωνα με το νέο διάταγμα.

Πρόστιμα

Τα πρόστιμα για την παραβίαση του μέτρου θα αρχίσουν να ισχύουν στις 29 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το διάταγμα, η πρώτη παράβαση προβλέπει προειδοποίηση του παραβάτη, ενώ η δεύτερη και η τρίτη παραβίαση θα συνοδεύονται με πρόστιμο 1.000 δολαρίων και οι μεταγενέστερες παραβάσεις θα επιφέρουν ποινή 5.000 δολαρίων.

Σημειώνεται ότι στη Νέα Υόρκη και στο Σαν Φρανσίσκο, όλοι πρέπει να δείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού πριν μπουν σε εστιατόρια, γυμναστήρια και χώρους ψυχαγωγίας.

Η Νέα Ορλεάνη έχει υιοθετήσει μια παρόμοια προσέγγιση, αλλά επιτρέπεται στους θαμώνες να χρησιμοποιήσουν ένα αρνητικό τεστ COVID.

Πηγή: bestlifeonline.com

Διαβάστε επίσης

Τρίτη δόση εμβολίου και υποκείμενα νοσήματα: Ποιοι ανήκουν στις ομάδες Α και Β

Τα μαλλιά του Ζαούτη, τα σαρδάμ της Γκάγκα και η αγωνία για τον υπερεμβολιασμό

Αντισώματα από το εμβόλιο: Τι έδειξε μελέτη στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” σε 3.500 Έλληνες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.