Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Επιδόθηκαν τα πρώτα φύλλα αναστολής καθηκόντων – Στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ στις 2/9

Τα πρώτα Φύλλα Αναστολής καθηκόντων επιδόθηκαν σε εργαζόμενους των νοσοκομείων που δεν έχουν εμβολιαστεί ενώ σε άλλα νοσοκομεία βγήκαν εκτός προγραμμάτων υπηρεσίας οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι.

Την ίδια στιγμή η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε νέες κινητοποιήσεις για την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου με αίτημα «κανένας συνάδελφος να μη χάσει τη δουλειά του και να αναδειχθούν τα δυσαναπλήρωτα κενά που δημιουργούνται ήδη από σήμερα στη Δημόσια Υγεία».

Στάση εργασίας

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τους υγειονομικούς σε στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας για την Αττική, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης για τη Θεσσαλονίκη και στις κατά τόπους ΥΠΕ και τις πύλες των Νοσοκομείων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ «το πρώτο μέτρο της κυβέρνησης αναπλήρωσης όσων τεθούν σε αναστολή εργασίας ήταν η τρίτη στη σειρά αναστολή των κανονικών αδειών από 1 Σεπτεμβρίου 2021. Πολλοί συνάδελφοι που προγραμμάτισαν λίγες ημέρες άδεια τον Σεπτέμβριο με βάση τις ανάγκες της υπηρεσίας, δεν μπορούν να κάνουν χρήση.
Είναι άδικο μετά από 19 μήνες συνάδελφοι της πρώτης γραμμής να οδηγούνται σε αναστολή καθηκόντων με ούτε ένα ευρώ μισθό.

Μέχρι χθες ήταν ασφαλείς για το σύστημα και εργάσθηκαν στην πρώτη γραμμή περιθάλποντας ασθενείς και από σήμερα 1 Σεπτεμβρίου θα είναι επικίνδυνοι.

Στα επιχειρησιακά σχέδια που καταρτίζουν τα Νοσοκομεία περιλαμβάνεται η συγχώνευση κλινικών, η νέα αναστολή χειρουργείων, οι μετακινήσεις προσωπικού από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο. Ετοιμάζεται η είσοδος ιδιωτών και εργολάβων!! Αυτό είναι το σχέδιο αναπλήρωσης των ανεμβολίαστων που θα τεθούν σε αναστολή καθηκόντων.

Ο εξαναγκασμός, η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στέλνει αρνητικά μηνύματα στην κοινωνία. Οι υγειονομικοί είναι παράδειγμα προς μίμηση. Έχουν εμβολιαστεί σε υψηλότατα ποσοστά του 90% (συνυπολογίζοντας το ποσοστό των συναδέλφων που διαθέτουν φυσική ανοσία). Περισσότερο από κάθε επαγγελματική ομάδα που μας κουνάνε το δάκτυλο δημοσίως. Τηρούμε τα μέτρα προστασίας εμβολιασμένοι και μη και δεν υπάρχει καμία εστία διασποράς του ιού στα Νοσοκομεία που να ευθύνεται το υγειονομικό προσωπικό για το τελευταίο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ΠΟΕΔΗΝ έδωσε και δίνει αγώνες υπέρ του εμβολιασμού. Καλούμε όλους τους συναδέλφους έστω και τις τελευταίες ημέρες να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό. Δεν πρόκειται όμως να επιτρέψουμε συνάδελφοι να χάσουν τη δουλειά τους. Δεν πρόκειται να δεχθούμε τη πλήρη αποδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με το μέτρο της υποχρεωτικότητας που επιβλήθηκε χωρίς λόγο. Δεν πρόκειται να δεχθούμε συγχωνεύσεις, καταργήσεις, ιδιωτικοποιήσεις του ΕΣΥ. Από 1 Σεπτέμβρη το ΕΣΥ θα βρίσκεται σε τραγικό αδιέξοδο», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Διαβάστε επίσης

Συγκεντρώσεις εργαζομένων σε νοσοκομεία της χώρας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Θ. Πλεύρης για ανεμβολίαστους υγειονομικούς: Ο νόμος εφαρμόζεται και εφαρμοστεί

Έκρυθμη η κατάσταση στο ΕΣΥ – Επί ποδός πολέμου οι συνδικαλιστές για τις αναστολές εργασίας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.