Φωτιές: Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του ΚΑΤ, 2 από τους 4 εθελοντές δασοπυροσβέστες

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του ΚΑΤ, οι δυο από τους τέσσερις εθελοντές δασοπυροσβέστες, οι οποίοι συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς στις Αφίδνες.

Σύμφωνα με την Ιατρική Ανακοίνωση, που εξέδωσε η διοίκηση του νοσοκομείου, η κατάσταση της υγείας των τεσσάρων εθελοντών δασοπυροσβεστών, που διακομίστηκαν στο ΓΝΑ ΚΑΤ την 05 Αυγούστου 2021, έχει ως εξής:

• Οι δύο (ηλικίας 57 και 33 ετών) με περιορισμένης έκτασης εγκαύματα άνω άκρων, ανταποκρίνονται στη θεραπεία και νοσηλεύονται στη Μονάδα Εγκαυμάτων Πλαστικής Χειρουργικής, σε σταθερή κατάσταση εκτός κινδύνου.

• Οι δύο (ηλικίας 55 και 53 ετών) με εκτεταμένης έκτασης εγκαύματα, με συνυπάρχον εισπνευστικό έγκαυμα, νοσηλεύονται με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Δύο ακόμη τραυματίες

Την ίδια ώρα, Ισραηλινός πυροσβέστης 32 ετών, διακομίστηκε το πρωί της Δευτέρας, στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο» με τραύμα στο βλέφαρο. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψε στην περιοχή Αφιδνών, όπου επιχειρεί η ομάδα πυροσβεστών από το Ισραήλ.

Επίσης, άνδρας 38 ετών από την Ηλεία, νοσηλεύεται στην Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας. Ο πολίτης βοηθούσε στην κατάσβεση πυρκαγιάς, όταν εισήχθη ξένο σώμα στο μάτι του.

Διαβάστε επίσης

Φωτιές: Στο νοσοκομείο δύο αδέρφια εθελοντές – Σε σοβαρή κατάσταση ο ένας

Φωτιές: Η ψυχολόγος Α. Καππάτου εξηγεί πώς να βοηθήσουμε τον εαυτό μας

Φωτιές: Οι ηλικιωμένοι αρνούνται να φύγουν από τα νοσοκομεία

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.