Φωτιές: Οι ηλικιωμένοι αρνούνται να φύγουν από τα νοσοκομεία

Οι φωτιές στην Αττική και οι εκκενώσεις σπιτιών και δομών φέρνουν στο φως άλλη μια παράμετρο ανθρωπιστικού χαρακτήρα.

Όπως έλεγαν στο Healthstories πηγές από τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, πολλοί κατάκοιτοι ηλικιωμένοι, που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και τις δομές, στις οποίες φιλοξενούνται, προκειμένου να μεταφερθούν με ασφάλεια στα νοσοκομεία, αισθάνονται ανησυχία, φόβο και ανασφάλεια, περνώντας, στην ουσία, μετατραυματικό στρες και δεν θέλουν να φύγουν από εκεί.

Οι ηλικιωμένοι δηλώνουν στο προσωπικό των νοσοκομείων ότι δεν θέλουν να φύγουν από τους θαλάμους και να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία ή σε άλλες δομές τις επόμενες μέρες. Όπως λένε χαρακτηριστικά, εντός των νοσοκομείων νιώθουν ασφάλεια.

Πηγή από μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας έλεγε στο Healthstories, μάλιστα, ότι μέχρι πριν από λίγη ώρα, έψαχναν κρεβάτια σε θαλάμους, για να φιλοξενήσουν τρεις ηλικιωμένους, με κινητικά – και όχι μόνο – προβλήματα.

Το υγειονομικό προσωπικό καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, για να επιλύσει και αυτή την ανθρωπιστική κρίση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σεβόμενο τις πολύ ιδιαίτερες συνθήκες, που επικρατούν στη χώρα τα τελευταία 24ωρα…

Διαβάστε επίσης

Φωτιές: Η ανακοίνωση του ΚΑΤ για τον πρώτο νεκρό

Άλλος ένας υγειονομικός πέθανε από κορονοϊό – 28 τα θύματα

Συγκινητική η προσπάθεια των εθελοντών του Ε.Ε.Σ. στα μέτωπα της Β. Αττικής

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.