Πρεμιέρα απογευματινών χειρουργείων με ασθενείς που ήταν στη λίστα από το 2020 – Παρόντες Γεωργιάδης και Θεμιστοκλέους

Η έναρξη του θεσμού των απογευματινών χειρουργείων ξεκινά το απόγευμα της Τρίτης 12 Μαρτίου και παρόντες θα είναι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους.

Τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία, επί πληρωμή, θα πραγματοποιηθούν στις 4 το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Παπαγεωργίου” και στις 5 το απόγευμα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “ΑΧΕΠΑ”.

Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί τέσσερα χειρουργεία στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”. Πρόκειται για 3 γυναίκες και έναν άνδρα, οι οποίοι βρίσκονται σε λίστα αναμονής από το 2020 για κοίλες και ολική αρθροπλαστική γόνατος.

Στο ΑΧΕΠΑ θα γίνει επέμβαση αντιμετώπισης βουβωνοκήλης και αντίστοιχα χειρουργεία θα πραγματοποιηθούν επίσης σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα.

Σε τηλεδιάσκεψη στο υπουργείο Υγείας του Άδωνι Γεωργιάδη με τους διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων, διατυπώθηκε έντονο ενδιαφέρον από 150 νοσοκομεία της χώρας, ενώ πέντε δήλωσαν αδυναμία λόγω έλλειψης του αναγκαίου προσωπικού.

Οι πρώτες επεμβάσεις επί πληρωμή στο απογευματινό ωράριο θα γίνουν αυτήν την εβδομάδα στα εξής νοσοκομεία:

  • Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκη
  • ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκη
  • Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
  • Νοσοκομείο Καβάλας
  • Ευαγγελισμός Αθήνα

«Τα πρώτα τέσσερα χειρουργεία που θα γίνουν είναι άνθρωποι που έσπευσαν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα των απογευματινών χειρουργείων γιατί αναμένουν να χειρουργηθούν από το 2020», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι πρόκειται «για τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία που γίνονται μετά από 32 χρόνια γιατί για πρώτη φορά τα συζητήσαμε και τα νομοθετήσαμε το 1992».

«Καταπληκτική είναι η συμμετοχή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου το 100% του προσωπικού δήλωσε ότι θα συμμετέχει στα απογευματινά χειρουργεία».

Το κόστος των απογευματινών χειρουργείων κυμαίνεται από 300 έως 2.000 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία εμπίπτει η επέμβαση.

Ο ασθενής, θα καλύπτει εξ ολοκλήρου τα ποσά που αφορούν στις αμοιβές του προσωπικού και στα έξοδα του Νοσοκομείου για τη λειτουργία του, πέραν του τακτικού ωραρίου. Τα ποσά αποτελούν έσοδα του νοσοκομείου και εγγράφονται σε μοναδιαίο λογαριασμό.

Διαβάστε επίσης

Η πανδημία μείωσε το μέσο προσδόκιμο ζωής κατά 1,6 έτος παγκοσμίως

Άδωνις Γεωργιάδης για ΙΦΕΤ: Τό’ πε και τό’ κανε, μπαίνει ο πρώτος “κόφτης”

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.