Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τίμησε τους τέως προέδρους του

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τίμησε για πρώτη φορά, τέως προέδρους του και τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, και συγκεκριμένα του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, της αναπληρώτριας υπουργού, Ειρήνης Αγαπηδάκη και του υφυπουργού, Δημήτρη Βαρτζόπουλου.

Στη συγκινησιακά φορτισμένη εκδήλωση την περασμένη Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στην Παλαιά Βουλή, όπου την ιστορία του ΠΙΣ ανέλυσε ο καθηγητής Ιστορίας της Ιατρικής, Κωνσταντίνος Τρομπούκης, παρέστησαν μέλη του ΔΣ του ΠΙΣ με επικεφαλής τον πρόεδρο, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων και Επιστημονικών Εταιρειών αλλά και μέλη των οικογενειών των προσώπων που τιμήθηκαν.

Τα βραβεία δόθηκαν στους εν ζωή τέως προέδρους, Εμμανουήλ Καλοκαιρινό και Βασίλη Σωτηρόπουλο και στους αείμνηστους, Μιχάλη Βλασταράκο, καθ. Ιωάννη Κρικέλη, Μιλτιάδη Σαμαρτζή και Δημήτριο Καραγκούνη.

Βραβείο παρέλαβε και ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος πραγματοποίησε μία εξαιρετική ομιλία, με προσωπικές αναφορές στην πορεία του στην Ιατρική και την Πολιτική, που καθήλωσε τους παριστάμενους, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΙΣ. Τιμητικές προς το ιατρικό Σώμα ήταν εξάλλου οι ομιλίες των υπουργών και του υφυπουργού.

Τακτική Γενική Συνέλευση Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Την επόμενη ημέρα, το Σάββατο 16-12-23, ο ΠΙΣ πραγματοποίησε την Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με θέματα της ημερήσιας διάταξης μεταξύ άλλων την έγκριση προϋπολογισμού οικ. έτους 2024 αλλά και το πρόγραμμα δράσης του. Για πρώτη φορά, η διαδικασία ψηφοφορίας έγινε ηλεκτρονικά με αποτέλεσμα τη συμμετοχή – ρεκόρ του 80%!

Με τον τρόπο αυτό, ο ΠΙΣ περνά στην επόμενη ημέρα του ψηφιακού του μετασχηματισμού ατενίζοντας το μέλλον πλήρως εναρμονισμένος με τα δεδομένα της νέας εποχής.

Τη Γενική Συνέλευση τίμησε με την παρουσία του ο υφυπουργός Υγείας, αρμόδιος για θέματα Ψυχικής Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ιατρός- ψυχίατρος, ο οποίος και πραγματοποίησε ενημερωτική συνάντηση με τους παρευρισκόμενους ψυχιάτρους, ώστε να τους ενημερώσει για την επιχειρούμενη ψυχιατρική μεταρρύθμιση.

Διαβάστε επίσης

Εφημερίες γιατρών: Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, τι λένε οι πληροφορίες

Η εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα, πυλώνας ανάπτυξης για τον τουρισμό υγείας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.