Ωνάσειο: Εκ νέου πρόεδρος, ο καθηγητής Ιωάννης Μπολέτης – Το νέο ΔΣ

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ορίζεται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. Ο καθηγητής Παθολογίας – Νεφρολογίας, Ιωάννης Μπολέτης, ορίστηκε εκ νέου πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, με αντιπρόεδρο τον καθηγητή Καρδιολογίας Γεράσιμο Φιλιππάτο.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο είναι το εξής:

Ιωάννης Μπολέτης, με αναπληρωτή τον Βασίλειο Παπαλόη, καθηγητή Χειρουργικής Μεταμοσχεύσεων Imperial College Λονδίνου.

Γεράσιμος Φιλιππάτος, με αναπληρώτρια την Ελένη Γκόγκα, καθηγήτρια Παθολογίας – Ογκολογίας.

Δημήτριος Σωτηρόπουλος, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, με αναπληρώτρια τη Σταυρούλα Τσινόρεμα, καθηγήτρια Σύγχρονης και Νεότερης Φιλοσοφίας και Βιοηθικής.

Δημήτριος Μπουραντώνης, καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αναπληρωτή τον Ηλία Κυριόπουλο, επίκουρο καθηγητή Οικονομικών της Υγείας στο London School of Economics.

Μιχαήλ Γιαλλούρης, οικονομικός διευθυντής του Ομίλου Ωνάση, με αναπληρωτή τον Δημήτριο Δρίβα, διευθυντή επικοινωνίας του Ομίλου.

Ευφροσύνη Τσιότσιου, εκτελεστική διευθύντρια και διευθύντρια Παιδείας του Ιδρύματος Ωνάση, με αναπληρωτή τον Αλέξανδρο Μωρέλλα, υπεύθυνο επικοινωνίας του Τομέα Υγείας του Ιδρύματος Ωνάση.

Χρήστος Κοκκίνης, τέως διευθυντής τράπεζας, με αναπληρωτή τον Αντώνιο Παπαδημητρίου, δικηγόρο, πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση.

Σημειώνεται πως, η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τετραετής. Το Υπουργείο Υγείας τοποθετεί τη Διοίκηση του Ωνασείου καθώς το νοσοκομείο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας αν και είναι κοινωφελές μη κερδοσκοπικό Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Ιωάννης Μπολέτης

πρόεδρος Ωνασειου Κέντρου - Ιωάννης Μπολέτης Ο πρόεδρος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, Ιωάννης Μπολέτης, αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου ολοκλήρωσε και τη διδακτορική του διατριβή. Μετά την εξειδίκευση στην Παθολογία και Νεφρολογία στο Γενικό Νοσοκομείο «Λαϊκό», απέκτησε εμπειρία στη Μεταμόσχευση Νεφρού, στις ανοσολογικές παθήσεις του νεφρού και στη νεφρική οστεοδυστροφία στο Royal Hallamshire Hospital στο Σέφιλντ στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέσω υποτροφίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει διατελέσει Διευθυντής του Τμήματος Νεφρολογίας και Μεταμοσχεύσεων Νεφρού στο «Λαϊκό» καθώς και ως Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Λαϊκού Νοσοκομείου.

Διορίστηκε Καθηγητής Παθολογίας και Νεφρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (2013) και υπηρέτησε ως Διευθυντής του Τομέα Παθολογίας (2017-2019). Από το 2019 έως και σήμερα υπηρετεί ως Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

Συμμετέχει τακτικά σε διεθνείς ομάδες εργασίας στον τομέα της μεταμόσχευσης νεφρού και στις ανοσολογικές παθήσεις του νεφρού. Με περισσότερες από 200 δημοσιεύσεις με κριτές, είναι κριτής και μέλος συντακτικών επιτροπών ελληνικών και διεθνών περιοδικών Νεφρολογίας.

Διαβάστε επίσης

Ο χειρουργός μεταμοσχεύσεων που έγινε λήπτης, ο νοσηλευτής – αναμορφωτής και η καρδιά χοίρου

Τα ραντεβού του Απόστολου, o Μιχάλης στο Περιστύλιο και η «παύση» του Γιάννη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.