Ξεκινά ο εμβολιασμός έναντι της COVID-19 για τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω – Από 23 Οκτωβρίου για τα παιδιά

Σε 352 εμβολιαστικά κέντρα της χώρας θα πραγματοποιείται ο εμβολιασμός του πληθυσμού για την προστασία από την COVID-19 και από σήμερα, όσοι επιθυμούν μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr

Ο εμβολιασμός αυτή την εβδομάδα αφορά σε έφηβους ηλικίας άνω των 12 ετών και σε ενήλικες, ενώ θα γίνεται τρεις μήνες μετά τη νόσηση ή τον τελευταίο εμβολιασμό και θα γίνεται με το επικαιροποιημένο μονοδύναμο mRNA εμβόλιο Comirnaty των Pfizer και BioNTech.

Για τα παιδιά 5 – 11 ετών, οι εμβολιασμοί ξεκινούν στις 23 Οκτωβρίου, ενώ το ίδιο ισχύει για τα βρέφη και μικρά παιδιά.

Όπως ανακοίνωσαν την Δευτέρα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου, το ραντεβού θα μπορεί να κλείνεται, μέσω της πλατφόρμας, και από τα φαρμακεία.

Στις περιπτώσεις που έχει προγραμματιστεί εμβόλιο δεύτερης δόσης, ο ενδιαφερόμενος θα ενημερώνεται με sms, ενώ υπάρχει δυνατότητα κατ΄ οίκον εμβολιασμού.

Σύμφωνα με την κ. Αγαπηδάκη, προτεραιότητα δίνεται σε άτομα που είναι πιο ευάλωτα και η  κ. Θεοδωρίδου πρόσθεσε πως η σύσταση απευθύνεται κυρίως σε άτομα άνω των 60 ετών, με κύριο στόχο την μακρόχρονη προστασία από τη σοβαρή COVID-19 και τον θάνατο.

“Διανύουμε τους πρώτους μήνες του τέταρτου έτους που ζούμε με τον κορωνοϊό, ο οποίος εξακολουθεί να είναι μαζί μας και βλέπουμε σε όλες τις χώρες να αυξάνεται αριθμός κρουσμάτων, νοσηλειών και θανάτων”, είπε η κα. Θεοδωρίδου.

Η καθηγήτρια έσπευσε να διευκρινίσει πως αν και δεν έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων όπως τα προηγούμενα χρόνια, απαιτείται προσοχή.

Αυτό θα περιλαμβάνεται Στο εμβόλιο Comirnaty περιλαμβάνεται και το στέλεχος ΧΒΒ.1 που επικρατεί το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε επίσης

Το χρυσό κορίτσι της γυμναστικής Mary Lou Retton παλεύει για τη ζωή της – Εκστρατεία από τις κόρες της γιατί δεν έχει ασφάλιση υγείας

8 εκπληκτικά σημάδια ότι έχετε υψηλό IQ

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.