ΕΟΠΥΥ για Θεσσαλία: Καμία επιβάρυνση στους εργαστηριακούς γιατρούς, από τη μηδενική συμμετοχή σε φάρμακα και εξετάσεις

Καμία επιβάρυνση δεν θα υπάρξει για τους εργαστηριακούς γιατρούς μετά τη ρύθμιση της κυβέρνησης για μηδενική συμμετοχή σε φάρμακα και εξετάσεις για τους πλημμυροπαθείς, ξεκαθαρίζει ο ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα ο ΕΟΠΥΥ με ανακοίνωσή του τονίζει ότι θα υπάρξει επιπλέον χρηματοδότηση για τα φάρμακα και τις διαγνωστικές εξετάσεις που θα χρειαστούν οι πληγέντες ώστε να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός και αυξηθεί και το clawback.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ 

“Σχετικά με τα δημοσιεύματα για την δήθεν επιβάρυνση των εργαστηριακών ιατρών από τη θέσπιση της μηδενικής συμμετοχής των ασφαλισμένων για την χορήγηση φαρμάκων και την εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων και την υποτιθέμενη μετακύλιση του κόστους στους προϋπολογισμούς των εργαστηριακών ιατρών, ξεκαθαρίζεται ότι η άποψη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ) καθώς και τα σχετικά ερωτήματα που θέτει το Συντονιστικό των Διαγνωστικών Κέντρων και των φορέων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, δεν ευσταθούν.

Ειδικότερα αναφέρεται ρητά στη διάταξη που έχει κατατεθεί και είναι αναρτημένη στην
ιστοσελίδα της Βουλής ότι η πρόσθετη δαπάνη που προκαλείται από την απαλλαγή της
συμμετοχής των πληγέντων κατοίκων της Θεσσαλίας για την χορήγηση φαρμάκων και την εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων από την κακοκαιρία Daniel θα καλυφθεί από τον ΕΟΠΥΥ κατόπιν ειδικής χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ως εκ τούτου το κόστος της απαλλαγής, έως 31.03.2024, των πληγέντων από τη συμμετοχή τους στη χορήγηση φαρμάκων και στην εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων θα καλυφθεί από το Υπουργείο Υγείας και ουδόλως ευσταθεί ο προβληματισμός ότι θα επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός των διαγνωστικών εργαστηρίων ή ότι θα μετακυλήσει το κόστος στους εργαστηριακούς ιατρούς μέσω του μηχανισμού clawback“.

Διαβάστε επίσης

Διάθεση φαρμάκων υψηλού κόστους για ασθενείς του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Βόλου

Αγαπηδάκη: 3 νέα κρούσματα λεπτοσπείρωσης στη Θεσσαλία – 1.046 εμβολιασμοί για τέτανο

Δωρεάν φάρμακα και εξετάσεις για τους πλημμυροπαθείς – Αναλυτικά η τροπολογία 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.