Δωρεάν φάρμακα και εξετάσεις για τους πλημμυροπαθείς – Αναλυτικά η τροπολογία 

Δωρεάν θα λαμβάνουν τη φαρμακευτική τους αγωγή και δεν θα πληρώνουν τις διαγνωστικές εξετάσεις τους, έως και τις 31 Μαρτίου, οι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.Τα παραπάνω αναφέρονται σε τροπολογία που περιλαμβάνεται στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίζεται από την Ολομέλεια της Βουλής.

Χωρίς συμμετοχή σε φάρμακα και εξετάσεις οι πλημμυροπαθείς

Ειδικότερα η απαλλαγή της συμμετοχής σε φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις αφόρα αποκλειστικά τους κατοίκους στις περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Πολιτική προστασία.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 3 της τροπολογίας με τίτλο: «Απαλλαγή από τη συμμετοχή για τη χορήγηση φαρμάκων και την εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων και ηλεκτρονικών γνωματεύσεων για παροχές του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας των πληγέντων από την κακοκαιρία Daniel» αναφέρει ότι απαλλάσσονται οι Θεσσαλοί από τη θεσμοθετημένη συμμετοχή καθώς και από κάθε πρόσθετη επιβάρυνση για:

α) χορήγηση φαρμάκων, που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, κατά παρέκκλιση της υπό στοιχεία ΔΥΓ3(α)/οικ. 104747/26.10.2012 κοινής απόφασης των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Υγείας (Β’ 2883) και της υπό στοιχεία Δ3(α)34943/12.07.2022 απόφασης του Υπουργού Υγείας (Β’ 3476) και

β) την εκτέλεση παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων και ηλεκτρονικών γνωματεύσεων των άρθρων 6, 10, 39, 47 έως 54 και 55 της υπό στοιχεία ΕΑΛΕ/Γ.Π. 80157/31.10.2018 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας (Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, Β’ 4898).

Τα παραπάνω αφορούν σε συνταγές και παραπεμπτικά διαγνωστικών εξετάσεων και ηλεκτρονικών γνωματεύσεων παροχών που εκδίδονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η πρόσθετη δαπάνη που προκαλείται θα καλυφθεί από τον ΕΟΠΥΥ, κατόπιν ειδικής χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σημειώνεται ότι, για φάρμακα που εγκρίνονται μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Προέγκρισης (Σ.Η.Π) είναι δυνατή η συνέχιση της αγωγής σε ασθενείς που κατοικούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι οποίοι ήδη λαμβάνουν θεραπεία, κατόπιν καταχώρησης σχετικού αιτήματος του θεράποντος ιατρού στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Σ.Η.Π.

Διαβάστε επίσης 

Χρόνια θυρεοειδίτιδα Χασιμότο: Γιατί πρέπει να κάνουμε εξετάσεις ακόμα και χωρίς συμπτώματα

Έρχεται η πρώτη ιδιωτική Ιατρική Σχολή στην Αθήνα – Η συμφωνία και η επένδυση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.