Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας, διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου από τις 09.00 έως τις 19.00.

Η δράση αυτή -άμεσα συνυφασμένη με το όραμα του ΚΠΙΣΝ- στοχεύει στην ενεργοποίηση του δημόσιου χώρου με στόχο την πρακτική συμβολή στην απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος υγείας αλλά και την ενίσχυση της κουλτούρας εθελοντικής αιμοδοσίας στη χώρα μας.

Η μονάδα εθελοντικής αιμοδοσίας θα ενεργοποιηθεί σε συνεργασία με το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης και Επιτήρησης Μεταγγίσεων (ΣΚΑΕΜ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και θα λειτουργεί στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ).

Παράλληλα, στο info point στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για τη δράση και τον θετικό αντίκτυπο της εθελοντικής αιμοδοσίας, αλλά και να διασκεδάζουν με γνωστούς DJs (Blend Mishkin, Palov, Fotini Galani και Daphne Polkadot την Παρασκευή και Afrogirl, Adreas Mitrelis, Mighty Robot και George Garavellos το Σάββατο) που θα δίνουν ένα γιορτινό τόνο στη διαδικασία.

H δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Δώστε 20 λεπτά από τον χρόνο σας – Σώστε μια ζωή

Κάθε καλοκαίρι οι καιρικές συνθήκες και οι διακοπές έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση των αιμοδοσιών και κατά συνέπεια των αποθεμάτων αίματος. Η ανάγκη για αίμα, όμως, είναι διαρκής και είμαστε όλοι -εμείς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα- εν δυνάμει λήπτες αίματος.

Κάθε υγιές άτομο ηλικίας 18-65 ετών διαθέτει 4 με 5 λίτρα αίματος, το οποίο αναπληρώνεται πολύ γρήγορα από τον οργανισμό . Η δωρεά μιας μονάδας αίματος, που αντιστοιχεί σε 450ml αίματος, μία έως και τέσσερις φορές τον χρόνο, διαρκεί 20 λεπτά της ώρας και μπορεί να σώσει περισσότερους από έναν ασθενή.

Η αιμοληψία είναι μια διαδικασία που δεν βλάπτει τον οργανισμό, αντιθέτως, έχει πολλαπλά οφέλη, ενώ προσφέρει παράλληλα ψυχική ικανοποίηση σε κάθε αιμοδότη και αιμοδότρια που δίνει εθελοντικά αίμα για έναν ασθενή που μπορεί να το χρειάζεται για να ζήσει.

Για να δώσει κάποιος αίμα χρειάζεται:

• Να είναι18-65 ετών
• Να είναι τουλάχιστον 50 κιλά

• Να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
• Να είναι καλά ενυδατωμένος

• Να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
• Να μην έχει καταναλώσει οινόπνευμα πριν την αιμοδοσία και για το υπόλοιπο της ημέρας

• Να έχει αποφύγει την έντονη σωματική κόπωση και άσκηση
• Να αναφέρει τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνει στο γιατρό της αιμοδοσίας
• Εάν έχει κάνει τατουάζ, να έχουν παρέλθει 4 μήνες

Εθελοντική Αιμοδοσία

15 και 16 Σεπτεμβρίου, 09.00 – 19.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), Aγορά
Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από συνεργείο κινητής μονάδας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός».

Διαβάστε επίσης

Αγαπηδάκη: Βρέφος με σαλμονέλα στη Θεσσαλία και 46 κάτοικοι με γαστρεντερίτιδα

ΕΚΠΑ: Πέντε δράσεις στήριξης για τους πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.