Ώρες αγωνίας για τους εγκλωβισμένους – Εξαιρετικά δύσκολο να φτάσει ασθενοφόρο

Ώρες αγωνίας για τους εγκλωβισμένους στη Θεσσαλία, καθώς το μέγεθος των επιπτώσεων της κακοκαιρίας Daniel δεν έχει φανεί ακόμα. Ξάγρυπνοι εδώ και τρία 24ωρα οι υγειονομικοί της Θεσσαλίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, γνωρίζοντας ότι το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής δεν έχει ακόμα φανεί σε όλη του την έκταση.

Ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ως μέλος του συντονιστικού κυβερνητικού οργάνου που συγκροτήθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου για την διαχείριση της κατάστασης από την κακοκαιρία Daniel, βρίσκεται από χθες Πέμπτη στη Θεσσαλία, όπως και ο διοικητής του ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου, ενώ στη “μάχη” μετέχει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, τα μέλη του οποίου βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες περιοχές.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με την μοναδική σε εμπειρία, εξοπλισμό και τεχνογνωσία της Ναυαγοσωστικής Ομάδας των εθελοντών του, βοήθησε εγκλωβισμένους πολίτες στις περιοχές Αγιά Κυριακή και Παλαμάς, ενώ μέλη του ΕΕΣ μοίρασαν 22.000 μπουκάλια εμφιαλωμένο νερό.


Ήδη στα νοσοκομεία της περιοχής έχουν βρει καταφύγιο πολλοί ασθενείς που δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους μετά από θεραπεία ή επίσκεψη σε γιατρό αλλά και πολίτες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας είναι η αδύνατη προσέγγιση των ασθενοφόρων και σωστικών συνεργείων σε πολλές περιοχές της Μαγνησίας, ενώ εκτιμάται ότι όσοι καλούν το 166 είναι πολύ λιγότεροι από εκείνους που έχουν ανάγκη, αλλά αδυνατούν να επικοινωνήσουν.

Στην περιοχή της Λάρισας, των Τρικάλων, της Καρδίτσας και του Βόλου, υπάρχουν 35 ασθενοφόρα, ενώ όλα τα νοσοκομεία της περιοχής είναι σε ετοιμότητα για να υποδεχθούν τα άτομα που μεταφέρονται με ελικόπτερα. Είναι οι κάτοικοι που κατάφεραν να βγούν στις ταράτσες των σπιτιών τους, περιμένοντας βοήθεια από αέρος μέσα στο κρύο, τη βροχή και την υγρασία.

Από την Πυροσβεστική έχουν γίνει 1.881 διασώσεις – απομακρύνσεις ατόμων, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία. Από την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, έως σήμερα τις 6.30 το πρωί το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 6.406 κλήσεις, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Τα προβλήματα που καταγράφηκαν στα νοσοκομεία της περιοχής είναι περιορισμένης έκτασης σε σύγκριση με το μέγεθος της καταστροφής. Μεγαλύτερα ήταν τα προβλήματα στο νοσοκομείο του Βόλου λόγω διακοπής ρεύματος και νερού. Παρά το γεγονός αυτό, η πρόσβαση στο νοσοκομείο του Βόλου ήταν ελεύθερη, τα χειρουργεία λειτούργησαν κανονικά, ενώ πραγματοποιήθηκαν και τα ραντεβού των ογκολογικών ασθενών και των νεφροπαθών.

Φωτό: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Διαβάστε επίσης

Ο Άρης και τα νέα του βάρη, το budget της Θεανώς και ο Υπουργός που προκαλεί νεύρα

Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης: “Απεριόριστη Ανάσα” διεκδικούν οι ασθενείς

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.