Επιπέδωση, αλλά με ρεκόρ διασωληνωμένων ασθενών

Επιπέδωση, αλλά σε καμία περίπτωση βελτίωση, βλέπουν οι αρμόδιοι τις τελευταίες ημέρες στις μονάδες Covid-19 της χώρας.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ – το τελευταίο 24ωρο ήταν συνολικά 735 – αλλά όπως εξηγούν οι αρμόδιοι τις τελευταίες ημέρες δεν υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις στον αριθμό των εισαγωγών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Αυτό, με άλλα λόγια, δείχνει επιπέδωση, δηλαδή σταθεροποίηση της πορείας του ιού η οποία μέχρι τώρα ήταν διαρκώς αυξητική. Αντίστοιχη εικόνα παρατηρείται και στους θανάτους από τη νόσο Covid-19, ο αριθμός των οποίων δεν παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις τα τελευταία 24ωρα.

Υπάρχουν περιθώρια αισιοδοξίας; 

Ωστόσο, το γεγονός ότι αυτή η σταθεροποίηση συμβαίνει σε ένα υψηλό επίπεδο, με το σύστημα Υγείας να λειτουργεί πέραν των ορίων του, δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού.

Μετά την επιπέδωση, θα πρέπει να αρχίσει η πτωτική πορεία της επιδημίας. Όμως ακόμη είναι νωρίς για να εκτιμηθεί το πότε θα αρχίσει να παρατηρείται κάτι τέτοιο. Εξάλλου πολλά εξαρτώνται από την τήρηση των μέτρων και βέβαια από την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αισιόδοξη στο θέμα του εμβολιασμού, υποστηρίζοντας ότι μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι πολίτες μέχρι 60 ετών.

Το στοίχημα των self tests

Η κυβέρνηση στοιχιματίζει και στο περιβόητο πλέον self testing, για το σταδιακό άνοιγμα οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Τα κιτ αυτοεξέτασης θα βρίσκονται από την ερχόμενη εβδομάδα στα φαρμακεία, αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί το αν και πόσοι πολίτες θα τα προμηθευτούν. Κανείς επίσης δεν μπορεί να εγγυηθεί για το πόσοι από αυτούς θα τα προμηθευτούν θα δηλώσουν στη συνέχεια το αποτέλεσμα.

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.